12 Bin 500 Personel Alımı Hakkında Açıklama

12 Bin 500 Personel Alımı Hakkında Açıklama

Sağlık Bakanı Recep Akdağ, kamuya 12 bin 500 sağlık personeli alınacağı müjdesini vermişti. Şimdi de o konuyla ilgili son durumu dile getirdi.

Sağlık Bakanlığı 12 bin 500 personel alınacağına dair müjdeyi vermişti. Bilindiği üzere Sağlık Bakanlığı, personel alımı için Devlet Personel Başkanlığı ve Maliye Bakanlığı’ndan kadro iznini çıkarmıştı. Alımların başlamaması atama bekleyen sağlık personellerini iyice meraklandırdı.

Bu tarihten önce Bakan Akdağ 5 Mayısta da bir açıklama yapmıştı. Alımların 1 veya 2 ay içinde başlayacağını bildirmişti.

CHP Milletvekili Levent Gök, Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde Bakan Akdağ’a bu konu hakkında vatandaşların talebini iletti. Gök, 12 bin 500 atamanın ne zaman yapılacağını, vatandaşların bu konu hakkında birçok kez kendisini aradığını dile getirdi.

Bu sorunun ardından Sağlık Bakanı Recep Akdağ, 12 bin 500 kadronun pozisyonlarını belirlediklerini ve bu pozisyonları ÖSYM’ye bildirdiklerini açıkladı. ÖSYM’nin kendi takvimine göre önümüzdeki günlerde tercihleri açacağını da belirtti. Bakan Akdağ’ın bu açıklamasından sonra olayın artık ÖSYM kontrolü altına alındığı gözüküyor. Gözler artık ÖSYM’ye kaymış durumda.

ÖSYM takvimini belirler belirlemez İş İlanları Kariyer haber sitemiz üzerinden en hızlı şekilde ulaşabilirsiniz. 23 Mayıs’ta “12.500 Kamu Personeli Alımı Beklenmektedir.” haberimizi yaparak takipçilerimizin sesini duyurduk. 

Kaynak:isilanlarikariyer.com

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.