Anayasa Mahkemesi Kamu Personeli Kanunu İçin Toplanıyor

Anayasa Mahkemesi Kamu Personeli Kanunu İçin Toplanıyor

Anayasa Mahkemesi Polisler, Uzman Erbaşlar ve Diyanet Personelini Yakından İlgilendiren Bir Görüşme Yapacak.

Anayasa Mahkemesi’nin 13 Aralık 2017 tarihli toplantı gündemi açıklandı. Gündem memurları yakından ilgilendiriyor. Çünkü yüksek mahkeme polisler, uzman erbaşlar ve diyanet personelini yakından ilgilendiren bir görüşme yapacak. 

Ana Muhalefet Partisi Başvurdu
Ana muhalefet partisi CHP’nin yaptığı başvuru üzerine, emniyet müdürlüğü personelinin ek göstergesi, uzman erbaşların memur olmaları için aranan 7 yıl kıdem şartı görüşülecek. Daha önce iki yıl olan şart 2016 yılında 7 yıla çıkarılmıştı. Ana muhalefet partisi bu yasa hükümlerinin iptalini istedi. Yüce mahkeme de bu hususları değerlendirmeye alacak. 

Emniyet müdürlüğü bünyesinde görev yapan polisler, anayasaya göre askerle aynı statüye sahip. Ancak bu eşitlik ek gösterge söz konusu olunca bozuluyor. Askeri personel 3600 ek göstergeye sahip iken, emniyet personeli 3000 ek göstergeye sahip. Ek gösterge maaşları, tazminatları, emeklilik haklarını kısacası polisin mali durumunu etkiliyor. Bu yüzden eşitsizlik uzun vadede oldukça büyük zarara sebep oluyor. 

Memurun Siyasi Partiyi Övmesi Tartışması
Toplantı gündeminde bir de siyasi partiyi övme nedeniyle işe son verme konusu dikkat çekti. Eskişehir 2. İdare Mahkemesinin yaptığı başvuru değerlendirilecek. Siyasi partiyi öven bir Diyanet personelinin işine son verilmesine ilişkin olarak yapılan kanun hükmünü iptali görüşülecek. 633 sayılı kanunun 25. Maddesinde memurun herhangi bir siyasi partiyi övmesi yasaklanıyor. İşte bu maddenin iptali istendi.

Kaynak:isilanlarikariyer.com

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum