Arzu Erdem’ den Bakan Soylu’ ya POMEM Sorusu

Arzu Erdem’ den Bakan Soylu’ ya POMEM Sorusu

Milliyetçi Hareket Partisi İstanbul Milletvekili Arzu Erdem, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’ ya şaşırtan POMEM sorusu yöneltti.

İstanbul Milletvekilinden Yazılı Soru Önergesi

İstanbul Milletvekili Arzu Erdem, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’ ya yazılı olarak cevaplandırılmak üzere soru önergesinde bulundu. Bilindiği üzere son dönem POMEM adaylarından, sağlıklı Hepatit B taşıyıcıları elenmiştir. Bu durumun nedeni ise Arzu Erdem tarafından soruldu.

Sağlıklı Hepatit B taşıyıcıları askere alınmaktadır. Bu durum askerlik için hiçbir engel teşkil etmemektedir. Ancak polislik ve rütbeli askerlik için ise Hepatit B sorun olmaktadır. Milletvekili Arzu Erdem’ de bu durumunun nedenini, Süleyman Soylu’ ya sorar.

POMEM Adayları İçin Sorun Olan Değerlendirmelerde Düzenleme İsteği

Milletvekili Arzu Erdem POMEM için Hepatit B engeli nedeni dışında başka soruları da cevaplandırılmak üzere iletmiştir. Özellikle yine POMEM adayları için yanlış hesaplanan yaş şartı büyük sorun oluşturur. Çünkü başvurularda yaş şartında bir takım hatalar gözlemlenir. 29 yaşından gün alacak bir kişi POMEM yaş şartlarına göre 30 yaşında gösterilir. Bu durum da adayların çoğu zaman sorun yaşamasına neden olur. Düzenlemenin 30 yaş ve üzeri şeklinde düzeltilmesi gerektiği de, ortaya çıkan mantık hatasının çözümü noktasında Süleyman Soylu’ ya sorulur.

POMEM adaylarından KPSS şartı aranır. Bu şart lise mezunu için 60, lisans mezunu için de 70’dir. Milletvekili Arzu Erdem POMEM düzenlemeleri konusunda eşitlik ilkesinin göz önüne alınması gerekliliğini sorusunda ifade eder.

Kaynak:isilanlarikariyer.com

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
7 Yorum