Bekçi Alımında İkamet Şartı Değişti

Bekçi Alımında İkamet Şartı Değişti

14 Bin 500 Bekçi Alımı Yapılıyor. Başvuru şartları arasında yer alan 1 yıldır bulunduğu ilde ikamet şartında değişiklik yapıldı.

Haber sitemizden daha önceden bekçi alımını duyurmuş ve ardından yayınlanan ilanlar konusunda takipçilerimizi bilgilendirmiştik.

Toplamda 14 bin 500 bekçi alımı yapılacak, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu 'nun en son açıklamasına göre bu sayı 30 bine kadar yükselebilecek.

Yayınlanan ilanda belirtilen şartlar arasında yer alan 1 yıldır başvuracağı şehirde ikamet etme şartı değiştirildi. Yapılan yeni düzenleme şuan için sadece İzmir Valiliği için geçerli. Diğer illerde değişme olup, olmayacağı ise merak konusu.

İşte İzmir Valiliği resmi internet sitesinden yapılan açıklama: Çarşı ve Mahalle Bekçiliği alım şartlarından “Müracaat ettiği il sınırları içerisinde en az bir yıldır ikamet ediyor olmak”  şartı ile ilgili yapılan açıklamada; belgelemek kaydıyla (askerlik, eğitim, sağlık, meslek icabı vb.) nedenlerle ikametini başka illere aldıran ve son bir yıl içerisinde ikametini tekrar müracaat iline çevirenlerin başvuruları alınabilecektir.

İlgili Haberler

Kaynak:isilanlarikariyer.com

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
23 Yorum