Belediyelere İtfaiye Eri ve Zabıta Alımı Şartları Değişti

Belediyelere İtfaiye Eri ve Zabıta Alımı Şartları Değişti

Mahalli İdareler Personeli Olan İtfaiye Eri ve Zabıta Memuru Alımlarında Değişiklik Yapıldı. İşte Güncellenen Şartlar...

Mahalli idareler personel alımı hakkında yapılan değişiklikler ile birlikte itfaiye erleri ve zabıta memurlarının alımında da değişikliğe gidildi. Bu kapsamda genel şartlar bakımından aynı hususlar korunurken fiziksel özellikler bakımından ekstra şartlar bu iki kadro için yeniden düzenlendi. Genel şartlar açısından ilan edilen kadro sayısının 5 katı kadar kişinin çağrılması öngörülen yönetmelikte sıralamalar ise KPSS puanına göre yapılacak.

Fiziksel Şartlar

Hem itfaiye eri hem de zabıta memurları açısından boy şartları düzenlenen yönetmelikte erkekler için 1.67 kadınlar için de 1.60 boy şartı getirildi. Boy ölçülmesi çıplak ayakla gerçekleştirileceği de yönetmelikte özellikle belirtildi. Bununla birlikte kilo sınırlaması da getirilen yönetmelikte kişinin boyunun 1 metresinin dışında kalan küsuratından 10 fazla veya 10 az olmasına müsaade edildi. Örneğin 1.70 boyundaki bir kişinin ağırlığının 60 ile 80 kilogram arasında olmasında herhangi bir sakınca görülmemiştir.

Bunların yanı sıra 30 yaşını doldurmamış olmak şartı da getirilen özel şartlar arasında yer almaktadır. Tüm bunların haricinde kişinin bu meslekleri yerine getirebilecek sağlık koşullarına sahip olması da özellikle aranan şartlar arasındadır. Bunun için ise tam teşekküllü devlet hastanelerinden rapor alınması istenmektedir.

Tüm bu şartları taşıyanlar için sınav tarihinden en az 15 gün kadar önce duyuru yapılacağı da ifade edildi. Bu duyurulara İş İlanları Kariyer haber sitemizi takip ederek zamanında ulaşabilirsiniz.

Kaynak:isilanlarikariyer.com

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
13 Yorum