Büro Personeli Alımına Kimler Başvurabilecek

Büro Personeli Alımına Kimler Başvurabilecek

Kamu Personeli Alımı haber sitesi olarak tüm memur adaylarına kamuda yapılan personel alım ilanlarını ulaştırıyoruz. Kamu Kurumu tarafından yapılacak olan 201 büro personel alımı başvuruları başlıyor.

Adalet Bakanlığı tarafından personel alınacağı duyuruldu. Toplam 201 kişi büro personeli (ceza infaz kurumu katibi) unvanıyla istihdam edilecek. Başvurular 19 Eylül 2016 günü başlayıp, 27 Eylül 2016 günü sona erecektir.

Başvurmak isteyen adaylar ilk olarak başvuru formunu doldurmaları gereklidir. Daha sonra doldurulan form ve istenen belgelerle beraber bulundukları İllerdeki Adliyelerden başvuru yapabilecekler. Aday bulunduğu ilin haricindeki bir İle başvurmak istiyorsa yine aynı yöntemle; bulundukları İllerdeki Adliyelere gerekli belgelerle giderek APS ücreti ödemek kaydıyla istedikleri sınav merkezlerine başvuru işlemini yapmış olacaklar.

Ceza ve Tevkifevleri Genel Müdürlüğü büro personeli (ceza infaz kurumu katipliği) alımı için; en az lise mezunu olup, daktilo ya da bilgisayar dersini başarıyla tamamladığını belgelemek veya en son başvuru tarihi itibariyle Millî Eğitim Bakanlığınca onaylı veya kamu kurum ve kuruluşlarınca düzenlenen kurslar sonucu verilen daktilo ya da bilgisayar sertifikasına sahip olmak.

Önlisans ve ortaöğretim mezunları için merkezî sınavın (KPSS-2014) yapıldığı yılın Ocak ayının birinci günü itibarıyla, (01 Ocak 1979 ve sonrası doğumlu olanlar sınava müracaat edebilecektir.); Lisans mezunları için ise merkezî sınavın (KPSS-2016) yapıldığı yılın Ocak ayının birinci günü itibarıyla (01 Ocak 1981 ve sonrası doğumlu olanlar sınava müracaat edebilecektir.)

Kamu Personeli Seçme Sınavından 70 ve daha yukarı puan almış olma şartı aranacaktır. Başvuranlar arasından yirmi katı uygulamalı sınava çağrılacaktır. Uygulamalı sınavda başarılı olanlar arasından doğru kelime sayısı esas alınmak kaydıyla en fazla doğru kelime yazan adaydan başlamak üzere ilan edilen kadro sayısının üç katı kadar aday sözlü sınava çağırılacaktır.

Adaylar bir unvan için sadece bir adli yargı ilk derece mahkemesi adalet komisyonu başkanlığının yapacağı sınava başvurabileceklerdir. Adaylar farklı unvanlara ilişkin personel istihdamına yönelik diğer ilanda aranan şartları taşımaları halinde; ayrı ayrı bu unvanlar için de aynı veya farklı adli yargı ilk derece mahkemesi adalet komisyonu başkanlığına başvuru yapabileceklerdir.

3 Bin 258 Gardiyan alımı başvurusu için Tıklayınız.

Kamu Kurumuna Uygulama Sınavıyla 121 Şoför Alınacak Haberi İçin Tıklayınız.

63 Sağlık Memuru alımı ilanı için Tıklayınız.

Adalet Bakanlığı 14 Aşçı 49 Teknisyen 15 Kaloriferci Alımı ilanı için Tıklayınız.

Adalet Bakanlığı Personel Alımı Başvuru Formu için Tıklayınız.

Adalet Bakanlığı 201 Ceza İnfaz Kurumu Katibi Alımı İlan Metni İçin Tıklayınız.

Kaynak:www.KamuPersoneliAlimi.com

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
18 Yorum