Diyanet İşleri Başkanlığı Açıktan 151 Personel Alımı

Diyanet İşleri Başkanlığı Açıktan 151 Personel Alımı

Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından yapılan açıklamaya göre açıktan 151 vekil imam ve vekil müezzin alımı yapacağını duyurdu. İlanla ilgili tüm detaylar haberimizde…

İstanbul Müftülüğü tarafından yayınlanan ilana göre İstanbul ilinin ilçe müftülüklerinde imam-hatip veya müezzin-kayyım olarak görev yapmakta iken askerlik, yurtdışı görevlendirme gibi bazı sepeblerden dolayı görevlerden ayrılan cami görevlilerinin yerine açıktan atamayla personel alımı yapılacaktır.

Başvurmak isteyen adaylarda aranan özellikler : 657 sayılı Devlet Memurları Kanununun 48 inci maddesinde belirtilen şartları taşımak, Diyanet İşleri Başkanlığı Atama ve Yer Değiştirme Yönetmeliğinin 5 inci maddesinin (b) bendindeki “Ortak Nitelik” şartım taşımak, Vekil İmam-Hatiplik için en az İmam-Hatip Lisesi mezunu olmak, Vekil Müezzin-Kayyımlık için hafız olup, lise veya dengi okul mezunu olmak, 2014 yılı KPSS (DHBT) sınavından 60 (altmış) ve üzeri puan almış olmak, İmam Hatiplik veya Müezzin Kayyımlık yapmaya mani bir engeli bulunmamak, Uzman imam-hatiplik kadroları için hafız veya Diyanet İşleri Başkanlığı’nca düzenlenen aşere, takrib, tayyibe kursunu bitirmiş olmak veya ilahiyat alanında yüksek lisans yapmış olmak, Başimam-hatiplik için hafızlıkla birlikte Diyanet İşleri Başkanlığı’nca düzenlenen aşere, takrib, tayyibe kursunu bitirmiş olmak veya ilahiyat alanında yüksek lisans yapmış olmak, Başmüezzin-Kayyımlık için Hafız olmak ve Başkanlıkça düzenlenen aşere, takrib, tayyibe kursunu bitirmiş olmak, Diyanet İşleri Başkanlığı bünyesinde halen Vekil İmam-Hatip, Vekil Miiezzin-Kayyım veya sözleşmeli pozisyonda çalışıyor olmamak gerekmektedir.

Başvurmak isteyen adayların, ekte belirtilen camilerden sadece biri için müracaat hakları olacaktır. Belgeleri eksik olan adayların müracaatları kabul edilmeyecektir. Müracaatlar en geç 05/09/2016 Pazartesi günü saat 17:00’a kadar istenen belgelerle birlikte şahsen yapılacak, belirtilen tarih ve saatten sonra müracaatlar kabul edilmeyecektir.

Kaynak:isilanlarikariyer.com

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
5 Yorum