En Çok İhtiyaç Duyulan Öğretmenlik Branşları Neler

En Çok İhtiyaç Duyulan Öğretmenlik Branşları Neler

Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz katıldığı bir televizyon programında en çok ihtiyaç duyulan öğretmenlik branşları hakkında açıklamalarda bulundu.

Bu açıklamalar ise üniversite tercihlerinde öğretmenlik isteyenler için bir rehber niteliğinde olacak. Bu kapsamda Bakan Yılmaz en çok 3 alanda ihtiyaç olduğunu söyledi.

3 Branş
Bu 3 branşı ise din kültürü ve ahlak bilgisi, özel eğitim ve İngilizce olarak açıkladı. Bu açıklamalardan sonra şubat atamasında gerçekleştirilecek olan 20 bin öğretmen ataması ağırlıklarının nasıl olacağı konusunda da tahminler yürütülmeye başlandı. Öyle ki şubat atamalarında da bu alanlara öncelik vererek atamaların gerçekleştirileceği tahmin ediliyor. 

Diğer Branşlar
Bakan Yılmaz bu 3 branşın dışında da ihtiyaç duyulan branşların bulunduğunu ifade etti. bu kapsamda ilköğretim matematik, sınıf öğretmenliği, okul öncesi öğretmenliği, Türkçe ve fen bilimleri gibi alanlarda da ihtiyaçların bulunduğunu aktardı.

Atama bekleyen öğretmenler için olduğu kadar üniversitede tercih yapmak isteyen öğrenciler için de bu açıklamalar rehber olacak bir nitelik taşımaktadır. Bakan Yılmaz öğretmen açığının çok olmasına rağmen atama gerçekleştiremediklerini de ifade etmişti. Bunun sebebi olarak ise mali durumları gerekçe göstermişti. Dolayısıyla her ne kadar ihtiyaç çok olsa da atamalar tam kapasite ile gerçekleştirilememektedir. Bu sebeple de atanamayan öğretmenlerin sayısı her geçen gün artmaya devam etmektedir. Umarız ki bu sayılar azalır ve herkes istediği yere atanabilir.

Kaynak:isilanlarikariyer.com

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.