Milli Savunma Üniversitesi Başvuru Sonuçları Açıklandı

Milli Savunma Üniversitesi Başvuru Sonuçları Açıklandı

YGS puanıyla alım yapan Milli Savunma Üniversitesi Harp Okulları, 14 Haziran 2017 tarihinde yerleştirme sonuçlarının açıklandığını duyurdu. Harp Okulları’nı kazanan adaylar arasında en düşük puan sıralaması da belli oldu. İşte Harp Okulları giriş puanları

Milli Savunma Üniversitesi Kara, Deniz ve Hava Harp Okulları başvuruları 19 Nisan 2017 tarihinde başladı. 25 Mayıs 2017’ye kadar devam eden başvurular bugün sonuçlandı.

YGS puanlarına göre çağırılacak olan adaylar; Kara, Deniz, Hava Harp Okulu ve Sahil Güvenlik Komutanlığı olmak üzere birden fazla tercihte bulundu.

Adayların merakla beklediği Milli Savunma Üniversitesi başvuru sonuçları da bugün açıklandı. İşte Milli Savunma Üniversite mülakatına hak kazanan adaylar arasından en düşük YGS puanıyla giriş yapan adayın bilgileri şu şekildedir:

Baraj puanları erkek adaylar ve bayan adaylar için farklılık göstermektedir. Erkek adaylar için YGS 1-2 puan türünden 212,80046 ve üzeri adaylar, YGS 4-5-6 puan türünden 254,58316 ve üzeri adaylar mülakatlara katılmaya hak kazanmıştır. Bayan adaylarda puanlar artış göstermiştir. Bayan adaylar için YGS 1-2 puan türünden 350,15878 ve üzeri, YGS 4-5-6 puan türünden 354,48338 üzeri olan adaylar mülakata girmeye hak kazanmıştır.

Şehit/Gazi çocuğu olan adaylar için şehit/gazi kontenjanından mülakata çağrılmıştır. Mülakata hak kazanan adayların yapacağı işlemler şu şekilde açıklanmıştır:

İlk gün ön fiziki kontrol, evrak kontrolü, kişilik testi ve fiziki yeterlilik testi yapılacaktır. İkinci gün mülakat ve aday tanıma gerçekleştirilecektir. Üçüncü gün sağlık muayenesi işlemleri yapılacaktır. Açıklanan başvuru sonuçlarınca, sınava girmeye hak kazanan adayların sınavları 19 Haziran-19 Temmuz tarihleri arasında “Kara Harp Okulu Komutanlığı/Ankara” adresinde gerçekleşecektir.

Kaynak:isilanlarikariyer.com

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.