PTT 2 Bin 500 Personel Alımında Yedek Adaylar Belirlenmeli

PTT 2 Bin 500 Personel Alımında Yedek Adaylar Belirlenmeli

PTT 15 Ağustos'ta ilana çıkmış ve 2 bin 500 aday alacağını yayınlamıştı. 1671 Gişe ve Büro Görevlisi ile 829 Dağıtıcı unvanlı personelden oluşan alımda hangi bölüm mezunlarının başvuru yapabileceği kılavuzda yer alınmıştır.

Sözlü (Mülakat) sınava 3 katı aday alınacak olup başvurular PTT'nin internet sitesi üzerinden alındı. Ancak PTT'nin yetersiz alt yapısından dolayı ilanda belirtilmeyen bölümler de başvuru yaptı.

PTT 2017/3 alımlarında ek listede verilen bölümler dışından mezun olan adayların başvuru yapması sonucu birçok aday liste dışında kalmıştır. 20 yüzyıl bilişim çağında küçük esnaflar bile firmalarını yeni gelişmelere açmış teknolojiye çok iyi şekilde uyum sağlamışken ülkenin en büyük kurumsal şirketlerinde PTT kendini YÖK sistemine entegre edememiştir.

Birçok devlet kurumu personel alımlarında YÖK sisteminden eğitim bilgilerini otomatik olarak alıp yanlış başvuruların önüne geçerken PTT insan kaynakları kendisini geliştirmesi gereklidir.

PTT Dağıtıcı adayı 2017/3 alımına bölüm dışı tercihten dolayı çok insan mağdur durumda ve bölüm dışı tercihin olduğunu Ahmet Arslan da açıkladı fakat sıralamaya giremeyenlerin mağduriyetleri için hiç bir şey yapılmadı.

Bölüm dışı tercihler yüzünden puanlar uçtu tabi bide ehliyetsizler var bu haksızlığa son verilerek mağduriyetler engellenmelidir.

Kaynak:isilanlarikariyer.com

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.