Sayıştay Başkanlığı 2017 Yılı İçerisinde Personel Alacak

Sayıştay Başkanlığı 2017 Yılı İçerisinde Personel Alacak

Sayıştay Başkanı Seyit Ahmet Baş Gazi Üniversitesinde (Kariyer Planlaması) sempozyumunda öğrencilerin sorularını yanıtladı. Soruların arasında yer alan kariyer basamakları ve personel sorularında ise Başkan kurumumuz 2017 yılı içerisinde personel alımı..

Sayıştay Başkanı Baş Gazi Üniversitesinde öğrencilere yönelik olarak konuşmalarında özellikle kariyer üzerine vurgu yaparak örnekler verdi. Kariyer demek, hedef koymak demek, plan, proje demektir. Bakın ünlü filozof Einstein formülü çok basit hedef, başarı, çalışmak, dinleme ve susması gereken yerde susmaktır.

Başkan Baş, başarı için önemli olan hedef tayin etmektir. Tayin ettiğiniz hedef ile birlikte azim ile çalışmak başarı getirecek ama hepsinden önemlisi kendine inanma olduğunu söyledi. Başarı basit bir şey değildir.

Kariyer üzerine yoğunlaşan Başkan Baş, öğrencilere kariyer basamakları stres altında yapılamaz. Kendini o işe yoğunlaştırarak yükselmenin yolunu bulmak için önce kişi kendini motive etmesi aynı zamanda etrafındaki negatif enerjiyi ( arkadaş, yoldaş, dost, akraba vb. ) gibi etkenleri pozitif yaklaşımı olmaz iseler kendinizden uzak tutun ve uzak durun.

Sayıştay Başkanı denetim çok önemli ( o işin iyi’mi kötümü yönetildiğini alanında uzman olanında farkında olmadan devam etmesi ) demektir. Denetim çok ciddi bir mesele olduğundan kariyer basamaklarında yer almaktadır. Kariyer basamaklarında yer alan denetim denetlenin yanı sıra denetçi kriter ve denetçinin görüşünden oluşmaktadır.

Denetim konusu ise mesleği gereği etik kurallara uymanın adıdır. Çünkü denetim olduğu zaman eksiklikler giderildiği gibi denetim yapan ve denetlenen eksiklikleri görebilir ve aynı zamanda kurallara aykırı işleri düzeltme imkanına sahip olur.

Bu anlamda Sayıştay olarak denetim mekanizmasının daha etkin kullanımı için iç ve dış denetçi olmak üzere kurumumuza kariyer yapmış denetçiler ve aynı zamanda ihtiyaç görülen yerlere ise memurlar alınacağını aktardı.

Kaynak:www.KamuPersoneliAlimi.com

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.