Taşeron İşçilerin Hakkı Taşeronlara Verilecek

Taşeron İşçilerin Hakkı Taşeronlara Verilecek

Taşeron işçilerle ilgili ardı arkasına gelen açıklamalara göre bu yıl içerisinde bu sorun çözülecek. 720 bin taşeronu yakından ilgilendiren düzenlemenin bu yıl yayımlanması ile taşeronların büyük bir sorunu çözülecek.

Cumhurbaşkanı, Başbakan, Başbakan Yardımcıları ve ilgili Bakanların son dönemlerde yoğun olarak gündeme getirdiği taşeron meselesi 2018 yılına girilmeden çözümlenmesi beklenmektedir.

Taşeronlara kadro konusunda nasıl bir rota izleneceği Bakanlar Kurulu ile Ekonomi Koordinasyon Kurulu'nda (EKK) derinlemesine ele alınacak.

Taşeronlar hangi statüde istihdam edilecek: Taşeron işçilerin en çok merak ettiği sorunun cevabı ise taşeronların yine belirli dönemler halinde sözleşmeleri yenilenmek suretiyle çalıştırılması beklenmektedir. Alınacak kişiler kadrolu memur olmayacaktır. 

Emekliliği dolmuş olan taşeronlar faydalanabilir mi: Önceki açıklamalara göre emekliliği dolmamış olan taşeronlar kadroya alınacak. Emekliliği dolmuş taşeronların durumu belirsizliğini koruyor.

Taşeronlar kanun çıkınca ne yapacak: Kanun yayınlandıktan sonra bütün taşeronların çalıştıkları kurumda aynı şartlarda çalışmaya devam edecek şekilde sözleşme için dilekçe vermeleri gerekli.

Belediyelerde çalışan taşeronlardan hangileri kadroya alınacak: Belediye ‘nin açtığı ihale ile taşeron firmalar aracılığıyla çalıştırılan tüm taşeronlar kadroya geçirilecek. Belediyelerin kendi şirketlerinde çalıştırılan personel bu haktan faydalanamayacak.

Bu uygulamaların hayata geçirilmesi için yeni bir kanuni düzenleme bu yıl yapılacak. Bu düzenlemede tüm teknik detaylar yer alacak. Yapılacak yeni yasal düzenleme ile taşeronlar ile kamu kurumları arasındaki aracılar ortadan kaldırılmış olacaktır.

Taşeron işçi çalıştırılan firmalar aradan çıkarılarak taşeronların özlük hakları kurum tarafından güvence altına alınmış olacak.

Kaynak:isilanlarikariyer.com

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.