Taşerona kadro son durumu

Taşerona kadro son durumu

Taşeron İşçilere Kadroda Çalışmalar Sona Gelindi. Son Dakikada Taşeronları İlgilendiren Gelişme Olmazsa Bu Yıl Sonunda Kadar Süreç Tamamen Netleşecek.

Taşerona kadro kanunu için verilen sözler 2015 seçimleri ile başlamıştı. Bu süreçte Başbakan Ahmet Davutoğlu ve beraberinde bir çok bakan değişen süreç yıl sonuna kadar tamamlanması beklenmektedir.

İlk önce asıl işi yapan taşeronlar kadroya alınacak derken yapılan açıklamalar ile tüm taşeronların kadroya geçirileceği yönünde gelişmeler oldu.

Kimler Kadroya Geçecek
Geçmişte yapılan açıklamalar bu konuda kılavuz olmaktadır. Taşeron firma aracılığıyla sürekli olarak kamuda istihdam edilen ve 1 Kasım 2015 tarihinden öncesinde işe girmiş kişiler kadroya geçirilecek. Emeklilik süresini dolduranlar da kadroya alınmayacak.

Bu süreçte TYP Kapsamında MEB bünyesinde temizlikçi, güvenlikçi veya aynı şekilde camilerde çalışan temizlik görevlileri kapsam dışında tutuldu. 5620 Kanununa bağlı çalışan mevsimlik işçiler, Bir çok mevsimlik işçi bu şartlar nedeniyle dem vurmaktadır.

KİT 'lerde çalışan geçici işçiler ve Belediyelerin kendi bünyelerinde kurdukları şirketlerinde görevli olan taşeron işçiler kapsam dışında kalıyor.

TYP, KİT ve Belediyelerde çalışanlar ile diğer kurumlarda kadrosuz geçici veya sürekli çalıştırılanlar taşeron işçiler ile aynı şartlarda kadroya geçmek istiyor.

Kaynak:isilanlarikariyer.com

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
18 Yorum