Trabzon’da Uçak Denize Batmaktan Son Anda Kurtuldu

Trabzon’da Uçak Denize Batmaktan Son Anda Kurtuldu

Dün akşam 22.30 sularında Trabzon Havalimanı’na iniş gerçekleştiren Pegasus Havayolları uçağı pistte manevra yaparken yerlerin ıslak olması nedeniyle pistten çıktı.

Kontrolden çıkan uçak denize doğru hareket etmeye başladı ve ancak çamura saplanarak durabildi. Denize 25 metre kala duran uçaktaki yolcular büyük bir tehlikenin eşiğinden döndüler. Bununla birlikte herhangi bir can kaybının ve yaralanma olayının yaşanmaması büyük bir teselli oldu.

Pegasus’tan Açıklama

Pegasus Havayolları konuya ilişkin yaptığı açıklamada bu olayı üzülerek de olsa doğruladı. Uçakta 162 yolcunun ve 6 da uçak görevlisinin bulunduğu öğrenildi. 

Henüz olayın gerçekleşme nedeni resmi kaynaklar tarafından açıklanmasa da ilk belirlemelere göre zeminin ıslak olmasından kaynaklandığı ifade ediliyor. Konuya ilişkin Trabzon Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından da soruşturma açıldı ve bu soruşturma kapsamında uçak mürettebatının da ifadesine başvurulacak. 

Geniş Güvenlik Önlemleri Alındı

Uçağın çamura saplanmasının ardından havalimanında tüm uçuşlar durduruldu. Bunun yanı sıra bölgeye özel harekat ile sahil güvenlik ekipleri de yönlendirildi. Böylelikle yolcular güvenli bir şeklide tahliye edilirken olası bir yangın durumuna karşı da itfaiye ekipleri hazır bekletildi. Uçağı bulunduğu yerden kaldırma çalışmaları da devam ederken Trabzon havalimanı uçuşlara sabah saat 8.00 itibariyle açıldı. İlk sefer ise İstanbul’a gerçekleştirildi.

Yolcuların yaşadığı panik ise yolcular tarafından çekilen kamera görüntülerine saniye saniye yansıdı. Ayrıca uçağın iniş anı da drone ile çekildi.

Kaynak:isilanlarikariyer.com

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.