10 Bin Temel İhtiyaç Kredisi Başvuru ve Sonucu Nasıl Sorgulanır?

10 Bin Temel İhtiyaç Kredisi Başvuru ve Sonucu Nasıl Sorgulanır?

Kamu bankaları tarafından verilen 10 bin liraya kadar temel ihtiyaç destek kredisine bankanız kanalıyla başvurabilir ve başvuru sonucunu takip edebilirsiniz.

Nasıl Başvuru Yapılır?

Aylık geliri 5 bin liranın altında olan vatandaşların başvurabileceği temel ihtiyaç destek kredileri Vakıfbank, Halkbank ve Ziraat Bankası tarafından verilmektedir. Vatandaşlar bu bankalardan herhangi birinin internet bankacılığı yoluyla başvuru yapabilirler.

Halkbank kullananlar için bankacılığa girdikten sonra Başvuru - Bireysel Kredi Başvurusu - Tüketici Kredisi - Bireysel Temel İhtiyaç Destek Kredisi şeklinde adımları izleyerek başvuru yapmak gerekir. Bu aşamaya geldikten sonra kaç bin liralık kredi istediğinizi belirtmeniz gerekir. 10 bin liraya kadar başvuru yapmak mümkündür.

Vakıfbank kullananlar Mobil ya da internet bankacılığından Başvurular - İhtiyaç Kredisi Başvurusu - 6 Ay Ödemesiz Dönemli Destek Kredisi şeklinde ilerleyerek başvuru yapacaktır.

İnternet ya da mobil uygulama kullanmayan kişiler bankaların müşteri hizmetlerini arayarak sesli olarak kredi başvurularını yapabilecektir.

Kredi Başvurusu Nasıl Takip Edilir?

Başvurunuz yapıldıktan sonra kredi başvurunuzun kabul edilip edilmediği konusunda bilgilendirme mesajı gelecektir. 5 bin ya da 10 in liralık kredi kısmen onaylanabilecektir. Ne kadar kredi çıktığı SMS ile bildirilecektir. Sonrasında bankacılık uygulamalarına girerek krediyi onaylamak gerekir. Onaylanması halinde banka hesabına ilgili miktar geçecektir. İlk 6 ay ödemesiz sonrasında 36 ay vade ile bu kredinin geri ödemesi yapılacaktır.

Kaynak:isilanlarikariyer.com

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
6 Yorum