100 Bin Kişi İstihdam Sıfır Atık Projesi İle Personel Alımı Yapılacak

100 Bin Kişi İstihdam Sıfır Atık Projesi İle Personel Alımı Yapılacak

100 bin kişi için istihdam müjdesi geldi. Emine Erdoğan sıfır atık projesi başlattı. Bu kapsamda sıfır atık projesi ile 100 bin personel alımı yapılacağı kazanımı olarak görülüyor. İstanbul EXPO kapanış töreninde konuşan Emine Erdoğan şu açıklamalarda bul

100 bin kişi için istihdam oluşuyor. Sıfır atık projesi içerisinde yer alan Emine Erdoğan EXPO İstanbul kapanış töreninde kapanış konuşması yaptı. Sıfır atık projesi ile 100 bin personel alımı kazanımı olarak geri dönüşü olacak bir proje olduğuna değindi. Kazanım 100’de 35 olarak ekonomiye ayrıca bir kazanım sağlanacağını dile getirdi. Not: alım İş Kurumu üzerinden yapılması bekleniyor.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın eşi Emine Erdoğan, CNR Expo İstanbul Fuar Merkezi'nde düzenlenen Geri Dönüşüm Çevre Teknolojileri ve Sıfır Atık Fuarı'nın kapanış programına katıldı. Erdoğan burada yaptığı konuşmada şunları söyledi:

Çevre bilinci, doğayı bir bütün olarak görmektir. Bu bakış açısında, ülkeler arasındaki sınırların hiçbir önemi yoktur. Kendi ülkemizin doğasını korumak istemek, aynı anda tüm dünyanın doğasını korumayı istemekle eştir.

Bazen bakıyorum da o kadar gereksiz paketlemeler yapılıyor ki. Yarım kiloluk bir gıdanın kendisinden katbekat ağırlıkta paketinin olduğunu görüyoruz. Japonya'nın sıfır atık kasabası Kamikatsu çöpünün yüzde 80'ini geri dönüştürüyor. Sadece yüzde 20'si, depolama alanına gidiyor. Görüştüğüm belediye başkanı, 2020'de yüzde 100 geri dönüşüm hedeflediklerini söyledi. Çöplerini 45 kategoriye ayırıyorlar. Öyle ki plastik şişeleri, plastik kategorisine koymadan önce üzerindeki etiketi dahi söküyorlar.

Haziran 2017 tarihinden itibaren, 25 bin hizmet binasında sıfır atık sistemine geçtik. Sıfır Atık Yönetmeliği ile 2020 yılının ilk yarısında tüm kamu kurumlarını sisteme entegre etmiş olacağız. İkinci yarısında ise 250 binden fazla nüfusu olan ilçe belediyeleri, organize sanayi bölgeleri gibi büyük ölçekli yerler, sıfır atık yönetim sistemine dahil edilmiş olacak. Bugüne kadar 22 bin 913 kurum ve kuruluş bu sisteme entegre oldu.

Kaynak:isilanlarikariyer.com

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
7 Yorum