20 Bin Öğretmen Ataması İçin Tarih Belli Oldu

20 Bin Öğretmen Ataması İçin Tarih Belli Oldu

Milli Eğitim Bakanlığı Personel Genel Müdürlüğü tarafından 2019 Mart Sözleşmeli Öğretmen Ataması için tercih süreci belli oldu.

Tercihler Bir Aya Kadar Alınıyor
Milli Eğitim Bakanlığı Personel Genel Müdürlüğü 20 bin öğretmen ataması için duyuru yayımladı. Duyuru ile 2019 Mart Sözleşmeli Öğretmen Ataması için tercih yapacak olan adaylar için süreç belli oldu.  Tercih ve Atama İşlemi ile ilgili süreç netleşmiş oldu. 

Yapılan resmi açıklamaya göre adaylar 30 Temmuz ile 5 Ağustos tarihleri arasında tercih yapacaktır. Tercihlerde görev yapmak istedikleri eğitim kurumları yer alacaktır. Tercihlerin son günü olan 5 ağustos’tan sonra tercih sonuçlarının açıklanması için çalışmalar devam edecektir. 9 Ağustos 2019 tarihinde 20 bin sözleşmeli öğretmenin ataması yapılacaktır. Tercih sonuçlarının açıklanması ile adaylar yeni görev yerlerini öğrenecektir. Atanmaya hak kazanan adaylar 2 Eylül 2019 tarihinden itibaren görev başı yapacaktır. 

Adaylar tercih sürecinde 24 tercih yapacaktır. Atanmak istedikleri illeri yazdıktan sonra son tercih olarak ihtiyaca göre atanma şıkkını da seçebilir. Bu durumda tercihlerine yerleşemeyen aday ihtiyaca göre, tercih dışı yerleşecektir. Bu şıkkı işaretlemeyenler ise yerleşememe riskini göze alırlar. 

Sözleşmeli Olarak Atanacaklar
Atanmaya hak kazanan adaylar sözleşmeli olarak istihdam edilecektir. Atandıkları yerde 3 yıl çalıştıktan sonra kadroya alınacaklar ve bir yıl daha çalıştıktan sonra tayin istemeye hak kazanacaklardır.

Kaynak:isilanlarikariyer.com

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.