2013 KPSS 'de Usulsüzlükten 5 Memura İhraç

2013 KPSS 'de Usulsüzlükten 5 Memura İhraç

Gençlik ve Spor Bakanlığı 'nda görev yapmakta olan memurlar arasından 2013 Kamu Personeli Seçme Sınavı'nda (KPSS) usulsüzlük yaptığı 5 memur devlet memurluğundan ihraç edildi.

Gençlik ve Spor Bakanlığı 'nda 657 sayılı Devlet Memurları Kanunu 4/a maddesine göre kadrolu olarak çalışan 5 memur devlet memurluğudan ihraç edildi. İhraç edilenlerin 2013 Kamu Personeli Seçme Sınavı'nda (KPSS), yerine başkasının sınava girmesi sonucu yüksek puan alarak Spor Genel Müdürlüğüne atanan 5 personel olduğu belirtildi.

Gençlik ve Spor Bakanlığı 'ndan edinilen bilgiye göre, 2013 kamu personeli Seçme Sınav KPSS'de yerlerine başkasını sınava sokarak yüksek puan alan ve memur olarak Spor Genel Müdürlüğüne atanan 5 personelin yaptıkları usulsüzlük, incelemeler sırasında ortaya çıktığı bildirildi.

Usulsüzlüğün tespit edilmesinden sonra Adana, Diyarbakır ve Van Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü 'nde görevli birer kişi, Mardin Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü 'nde görevli iki olmak üzere 5 kişi memuriyetten ihtaç edildi.

ÖSYM Başkanlığına yazı ile bildirilen konu, Cumhuriyet Savcılığı'na da intikal ettirilerek gerekli soruşturma devam ettiği bildirildi.

Kaynak:www.KamuPersoneliAlimi.com

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.