2018 Subay Astsubay Alımı Başvuru Tarihi Ne Zaman?

2018 Subay Astsubay Alımı Başvuru Tarihi Ne Zaman?

Sözleşmeli subay olarak Jandarma Genel Komutanlığı bünyesinde yer almak isteyen kişiler için yeni açıklamalar gündeme geldi.

Savunma Bakanı tarafından yapılan açıklamalara göre 10 bin kişilik astsubay alımı yapılacak.Askeri okullara öğrenci alımında uygulanacak olan sınav ise 18 Mart 20118 tarihinde yapılacak. Kara Kuvvetleri Komutanlığı için 2018 yılında toplamda 2427 subay, 2657 astsubay alımı yapılacak. Deniz Kuvvetleri Komutanlığı içinse 693 subay, 836 astsubay alımı olacak.  Bu sayı Hava Kuvvetleri Komutanlığı için 341 subay, 1899 astsubay şeklinde…300 subay, 600 astsubay da Özel Kuvvetler Komutanlığı için yapılacak.

2018 Subay-Astsubay Alımı Başvuru Tarihi

Alımlar için her süsene Nisan ve Mayıs aylarında subay, astsubay alımı için ilanlar yayınlanıyor.  Alımların net tarihi için Milli Savunma Bakanlığı sitesinin takip edilmesi gerekiyor. Yani internet adresi üzerinden bunu en sağlıklı şekilde öğrenmek mümkün.

Sözleşmeli Subay Alım Şartları 2018

Subay alımlarında en fazla tercih edilen bölümlerden biri sözleşmeli olarak Jandarma Komutanlığı bünyesinde bulunmak… İç İşleri Bakanlığı’na bağlı şekilde çalışmak için birçok kişi başvurularını yapıyor. Ancak bunun için birtakım şartlar görünüyor:

Başvuru yapacak adaylar lisans mezunu ise 27 yaşını tamamlamamış olması gerekir.  Lisansüstü mezunlarının da 32 yaşını tamamlamamış olması gerekmektedir.

•    Sağlık raporunda belirtilen koşulların olması gerekiyor.

•    Güvenlik soruşturmasının olumlu geçmesi gerekiyor.

•    Başvuruların atlama olmadan tam olarak yapılması gerekiyor.

•    Başvuru yapacak kişilerin silah taşıma engelinin olmaması gerekiyor.

Kaynak:isilanlarikariyer.com

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum