2019 Engelli Kamu Personeli Alımları Yapılacak Mı

2019 Engelli Kamu Personeli Alımları Yapılacak Mı

2019 yılı içerisinde kamu personeli alımları dahilinde engelli personel alımı yapılıp yapılmayacağı sorusunun cevabı merakla bekleniyor.

Türkiye genelinde kariyerlerine hem kamu hizmet vererek hem de devlet kademelerinde görev alarak devam etmek isteyen milyonlarca vatandaş, kamu personeli olabilmek için çıkılan istihdamlarını takip ederken, aynı zamanda yapılacak olan atamaları da büyük bir ilgi ile takip ediyor.

Kamu Personeli olabilmek için öncelikli olarak şart koşulan eğitim bilgilerinin dışında büyük bir önem arz eden KPSS sınavından talep edilen skorları elde eden vatandaşların mağduriyetleri bu süreçlerle sınırlı kalmayarak, beklenen atamaların yapılmaması ile farklı bir boyuta ulaşıyor.

Söz konusu atama mağduriyeti 2019 yılı için bu sefer de engelli kamu personeli alımları hakkında geldi.

2019 yılı KPSS takviminin henüz açıklanmamış olmasından dolayı gündemde yer bulan konu ile ilgili olarak henüz herhangi bir resmi makamdan kamuoyu bilgilendirilmesi yapılmadı.

Adaylar konu ile ilgili olarak en kısa zamanda bir bilgilendirme yapılmasını talep ederken, yıllardır beklenen kadro atamaları için de daha fazla mağduriyet yaşanmaması için çalışmalar yapılması gerektiğini gündeme getiriyor.

İlgili mevzuat ve prosedür süreçleri uyarınca; Cumhurbaşkanlığı Kararının 2. maddesine göre, 657 sayılı Kanunun 53. maddesine göre yapılacak engelli atamaları için "atama izni" sınırlamasına tabi değildir, ibaresi yer almaktadır.

Söz konusu alımları yöneten birim olarak Devlet Personel Başkanlığı muhatap kurum görevini üstleniyordu; fakat kurumun kapatılmasının ardından herhangi bir muhatap bulamayan vatandaşlar bilgilendirme taleplerini sosyal medya aracılığı ile devam ettirmek zorunda kaldı. Adaylar özellikle Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk’tan 2019 EKPSS merkezi atamasının yapılıp yapılmayacağına dair bilgilendirme istiyorlar.

Kaynak:isilanlarikariyer.com

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
4 Yorum