2019 KPSS Merkezi Atamalar Ne Zaman Yapılacak?

2019 KPSS Merkezi Atamalar Ne Zaman Yapılacak?

Memur olmak isteyen adaylar 2019 KPSS merkezi atama tercihlerinin ne zaman yapılacağını merakla bekliyorlar.

Takvim Açıklandı; KPSS heyecanı her sene yaz aylarının yaklaşması ile artıyor. Çünkü yaz aylarında hem KPSS yapılırken, hem de daha önceki sınavlardan alınan puanlar ile tercihler ve yerleştirmeler yapılıyor. 2019 Haziran ayına gelinmesi ile adaylar ne zaman tercihlerin başlayacağını merak ediyor.

8 Şubat 2019 tarihli duyuru ile Devlet Personel Başkanlığı tarafından KPSS merkezi yerleştirme için kamu kurumlarından talep toplanma takvimi açıklanmıştı. ÖSYM başkanlığı tarafından da 2019 merkezi atama takvimi açıklandı. Böylece adayların merakı yerini heyecanlı bir bekleyişe bıraktı.

Yerleştirmeler Ne Zaman? Açıklanan takvimlere göre KPSS 1. Yerleştirmeler için DPB tarafından 11 Mart 2019 tarihinde kamu kurumlarından yerleştirme talepleri alınmaya başlandı ve 24 Mayıs 2019 tarihinde sona erdi. Böylece merkezi yerleştirme için ihtiyaçlar doğrultusunda kontenjanlar oluşturuldu. 9-18 Temmuz 2019 tarihleri arasında ise adaylar tercihlerini yapacaklardır.

KPSS 2. Yerleştirmeler için DPB tarafından 5 Ağustos – 18 Ekim 2019 tarihleri arasında yerleştirme talepleri alınacaktır.  Alınan talepler doğrultusunda 3-12 Aralık tarihleri arasında adaylar tercih yapabilecektir.

Tercih yapmak isteyen adaylar için tam 1 ay sonra kritik süreç başlıyor. Açıklanan kontenjanlar ve alınan puanlar baz alınarak adaylar tercihlerini oluşturacaktır. 2019 KPSS merkezi yerleştirme ile memur olma hayali kuranların bir kısmı yerleşecektir. 

Kaynak:isilanlarikariyer.com

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum