2019 Yılı Erbaş’lıktan Astsubay’lığa Geçiş Şartları

2019 Yılı Erbaş’lıktan Astsubay’lığa Geçiş Şartları

Astsubay olmak isteyen adaylar nasıl bir yol izleyerek sonuca ulaşabilirler. Sivil Kaynak harici astsubay olunabilinir mi? Erbaş ve Er olanlar nasıl astsubaylığa geçiş yapılabilir mi? 2019 yılı erbaş’lıktan astsubay’lığa geçiş şartları nelerdir.

Astsubay olmak isteyen adaylara özel hazırlanmış haberimizde sivil kaynak harici astsubay nasıl olunur yollarını sunuyoruz. İlk önce astsubay adayı MSB bağlı komutanlıklarda sözleşmeli er, sözleşmeli onbaşı, uzman erbaş veya uzman çavuş olarak görev alabilir. Görev süresince olumlu liyakatli çalışması durumunda önü açılarak astsubay olabiliyorlar işte o ayrıntılar.

Sözleşmeli erbaşlar, muvazzaflık hizmetinde olan emsal rütbedeki erbaşların üstü, emsal rütbedeki uzman erbaşların astıdır.

Sözleşmeli erlikte en az iki yılını tamamlayanlar, kadro görev yeri uygunsa liyakat durumu da dikkate alınarak Sözleşmeli Erbaş ve Er Yönetmeliğinde belirtilen esaslar dahilinde onbaşılığa; sözleşmeli onbaşılıkta en az iki yılını tamamlayanlar, kadro görev yeri uygunsa liyakat durumu da dikkate alınarak Sözleşmeli Erbaş ve Er Yönetmeliğinde belirtilen esaslar dahilinde çavuşluğa geçirilir.

Sözleşmeli erbaş ve erler, en az üç yıl görev yaptıktan sonra ilgili mevzuattaki şartları taşımaları ve yapılacak sınavlarda başarılı olmaları kaydıyla uzman erbaşlık ve astsubaylığa geçiş yapabilirler.

Sözleşmeli erbaş ve er olarak en az yedi hizmet yılını doldurarak ayrılanlardan nitelik belgesi olumlu olanlar, ilgili mevzuattaki şartları taşımaları kaydıyla kamu kurum ve kuruluşlarının boş kadro ve pozisyonlarına Milli Savunma Bakanlığı ve Devlet Personel Başkanlığının belirleyeceği usul ve esaslar çerçevesinde atanırlar.

İlgili Haberler

Kaynak:isilanlarikariyer.com

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.