2020 Yılında Tarıma 22 Milyar Lira Destek Verilecek!

2020 Yılında Tarıma 22 Milyar Lira Destek Verilecek!

Merkezi bütçe görüşmelerinde 2020 yılında tarıma ayrılan bütçe 33.4 milyar liraya çıkarıldı. Bu bütçenin 22 milyar lirası tarımsal desteklere verilecek. Bu destek geçen yıla oranla yüzde 37 artış sağlandı. Çiftçiler tarafından memnuniyetle karşılanan tarı

2020 yılı için Merkezi Yönetim Bütçe Kanun Teklifi ile tarımsal desteklere bütçeden azımsanmayacak derecece pay ayrıldı. Yeni yılda 22 milyar lira tarımsal destekle çiftçinin yüzü gülecek. 

Geçen yıla oranda yüzde 37'lik artış olan destekler, en büyük payı hayvancılık aldı. Böylelikle 22 milyarlık paydan 6.6 milyar lira doğrudan hayvancılık destekleri için kullanılacak.

Destekler bununla sınırlı kalmıyor. Yeni yılda 3.1 milyar lira mazot desteği, 2.4 milyar lira pamuk prim desteği, 2 milyar lira hububat prim desteği çiftçilere verilecek.

Üretimi artırmak için uygulanacak olan desteklerden 1.4 milyar lirası kırsal kalkınmaya , 1.1 milyar lirası tarım ürünleri sigorta desteğine, 900 milyon lirası gübre desteğine ve 900 milyon lirası da fındık desteğine ayrılacak.

Kaynak:isilanlarikariyer.com

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.