2021 jandarma - Bekçi Alımları Ne Zaman Yapılacak? Başvuru Şartları Belli Oldu

2021 jandarma - Bekçi Alımları Ne Zaman Yapılacak? Başvuru Şartları Belli Oldu

2021 yılı Jandarma personeli alımları ile EGM bekçi alımları için geri sayım başladı. 2021 yılında genel kadro dağılımlarının harici emniyet birimlerine personel alımları devam ediyor. Detaylar haberimizde.

2021 yılı Jandarma Genel Komutanlığı bünyesinde ASKERİ PERSONEL ALIMLARI ile İçişleri Bakanlığı, Emniyet Genel Müdürlüğü bünyesinde Polis Akademisi tarafından BEKÇİ ALIMLARI yapılacak. En az ilköğretim mezunlarının başvuru yapabileceği uzman erbaş alımları ile en az lise mezunu çarşı ve mahalle bekçisi alımları ilanları için beklenti arttı.

2021 YILI BEKÇİ ve JANDARMA UZMAN ALIMLARI

30 bin bekçi alımı kadrosunun 40 bin üzerine çıkarılacağı Bakan Soylu tarafından uzun bir süre sonra açıklandıktan sonra şimdi de son bekçi alımı aşamalarının tamamlanmasının ardından yeni 10 bin bekçi alımı için ilan sürecine girilmesi bekleniyor.

Öte yandan son olarak geçtiğimiz aylarda 5 bin uzman erbaş alımı ardından Jandarma tarafından yeni uzman erbaş alımları için de ilanın yayımlanması, KPSS şartsız başvurulara dair alımların yapılması bekleniyor. Peki BEKÇİ ALIMI ve JANDARMA UZMAN ERBAŞ ALIMI başvuru şartları neler olacak? İşte tüm detaylar:

2021 YILI BEKÇİ ALIMI ŞARTLARI

Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmak, En az lise veya dengi okul mezunu olmak, En az 167 cm boyunda olmak, Beden kitle indeksi 18 ile 27 arasında olmak, Başvuru yaptığı ilçe sınırları içerisinde en az bir yıldır ikamet ediyor olmak, Askerlik ödevini bitirmiş olmak, 18 yaşını tamamladıktan sonra yaptırılan yaş düzeltmelerinde düzeltmeden önceki yaş dikkate alınmak kaydıyla, başvuruların başladığı tarih itibarıyla 18 yaşını tamamlamış ve 31 yaşından gün almamış olmak,

Memuriyete engel bir hali bulunmamak, Güvenlik soruşturması ve arşiv araştırması olumlu olmak, Türk toplum telakkilerine göre kötü şöhretli tanınmamak, Silah taşımaya veya silahlı görev yapmaya hukuki bir engeli bulunmamak, Emniyet Teşkilatı Sağlık Şartları Yönetmeliğinde belirtilen şartları taşımak, Başvuru tarihinde herhangi bir siyasi partiye veya siyasi partilerin yan kuruluşlarına üye bulunmamak,

Alkol, uyuşturucu veya uyarıcı madde kullanımı nedeniyle tedavi görmüş veya görüyor olmamak, Sağlık Yönetmeliği hükümleri hariç, herhangi bir nedenle polis eğitim kurumlarından çıkarılmamış olmak, Kamu haklarından mahrum olmamak, kamu hizmetlerinden mahrumiyet cezası ile mahkûm bulunmamak, Terör örgütleri ile bu örgütlerin legal veya illegal uzantılarının eylemlerine, toplantılarına, yürüyüş ve mitinglerine karışmamış, desteklememiş ve katılmamış olmak,

Ağır hapis veya altı aydan fazla hapis veyahut affa uğramış olsalar bile zimmet, ihtilas, irtikâp, rüşvet, hırsızlık, dolandırıcılık, sahtecilik, inancı kötüye kullanmak, dolanlı iflas veya yüz kızartıcı başka bir fiilden dolayı hapis cezasından hükümlü bulunmamak,

Adayın kendisinin ve evli ise eşinin; genelev, birleşme yeri, randevuevi, tek başına fuhuş yapılan konut ve benzeri yerlerde çalışmış veya aracılık ve bekleyicilik fiillerinde bulunmamış olmak, genel ahlak ve edebe aykırı mahiyette her türlü yazılı, sesli ve görüntülü eserleri, kaydedildiği materyale bakılmaksızın üretmek ve satmaktan veya kumar, uyuşturucu veya uyarıcı madde nedeniyle, hakkında herhangi bir adli veya idari soruşturma veya kovuşturma devam ediyor olmamak, bunlardan dolayı idari yaptırım uygulanmamak veya bu işler nedeniyle hüküm giymemiş olmak şartları aranmaktadır.

JANDARMA UZMAN ALIMI ŞARTLARI

Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı ve erkek olmak,

Nüfus kaydına göre müracaat yapılan yılın Ocak ayının ilk günü (01 Ocak 2021) itibarıyla 20 yaşından gün almış olmak ve 27 yaşını bitirmemiş olmak gerekitor.

Askerlik hizmetini yapma şartı aranmamaktadır. Ancak, askerlik hizmetini yapmakta iken müracaat edenler için Birlik Komutanlıklarınca Nitelik Belgesinden seksen puan ve üzeri not almış olmak,

Askerlik hizmetini yapmakta iken ‘Askerliğe elverişli değildir’ raporu alarak terhis edilmemiş olmak gerekiyor. Diğer tüm başvuru şartlarına aşağıdaki başvuru kılavuzundan direkt erişim sağlayabilirsiniz.

Başvuru yapacak adaylarda mezuniyet şartı ile ilgili olarak, Jandarma branşından (Komando-Asayiş) başvuru yapacak adaylarda en az Ortaöğretim mezuniyeti şartı aranmakta olup, tüm lise, önlisans ve lisans bölümlerinin tamamı başvuru yapabileceklerdir. Diğer branşlar için ise Tablo-6’ da belirtilen eğitim seviyesinden mezun olma şartı aranacaktır.

 

 

Kaynak:isilanlarikariyer.com

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
14 Yorum