2021’de Hakim ve Savcı Yardımcılığı Geliyor

2021’de Hakim ve Savcı Yardımcılığı Geliyor

Hakim ve savcı yardımcılığı kurumu getirilerek, hakim savcı olmak isteyen adaylar 5 yıllık teorik eğitimden sonra mesleğe başlayabilecek.

1 Yıl Teorik ve 4 Yıl Pratik Eğitim

Adalet Bakanlığı Strateji Geliştirme Başkanı ve Bakanlık Sözcüsü Ertuğrul Çekin, hakim ve savcı yardımcılığı pozisyonu hakkında merak edilenleri açıkladı. Hakim ve savcı yardımcılığı için çalışmaların devam ettiğini ve 2021’de faaliyete geçmesini beklediklerini belirtti.

Yeni sistemde hakim ve savcılar bir takım lideri olacaktır. Hakim savcı yardımcıları ise takım lideri için materyal toplayacaktır. Mevzuatı araştıracak, yargı kararlarını okuyacak, ara kararları yerine getireceklerdir. Yani dosya için yapılması gereken teorik çalışmaları yaparak, dosyayı hakim ve savcılar için hazır edeceklerdir. İşte bu sistemin hayata geçmesi için hakim ve savcı alım usulü de değişecektir.

Hakim ve Savcı Alımları

Mevcut sistemde hakim ve savcı olmak isteyen hukuk fakültesi mezunları önce yazılı sınavda sonra sözlü sınavda başarılı oluyor. Bu aşamadan sonra hakim savcı adayı olarak adliyelerde 2 yıla kadar görev yapıyorlar. Staj süresi dolunca ise hakim ve savcı olarak atanıyorlar.

Yeni sistemde ise staj yerine 5 yıllık hakim ve savcı yardımcılığı süresi ön görülecektir. İlk 1 yıl adaylar teorik eğitim alacak ve 4 yıl da adliyelerde pratik yapacaklardır. 5 yılın sonunda ise kürsüye oturmaya hak kazanacaklar. Böylece daha deneyimli hakim ve savcılar yetişecektir.

Kaynak:isilanlarikariyer.com

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum