25.Dönem POMEM 500 PÖH ve PAEM 2000 Komiser Yardımcısı Alımları

25.Dönem POMEM 500 PÖH ve PAEM 2000 Komiser Yardımcısı Alımları

Polis Akademisi Başkanlığı tarafından alım yapılacak olan 500 PÖH ve PAEM 2 bin komiser yardımcısı başvuruları başladı. Polis olmak için adaylar nasıl başvuru yapacak?

Polis Olmak İçin Ön Başvuru Nasıl Yapılır?

25. dönem polis meslek eğitim merkezi müdürlüklerine 500 kadın özel harekat alımı için sınava giriş şartları, eğitim öğretime ilişkin hususlar gibi ayrıntıları içeren başvuru kılavuzu yayımlandı. Kılavuza göre adayların ön başvurusu 17 Eylül 2019 tarihi saat 09.00 itibariyle alınmaya başlamıştır. Başvuru yapmak isteyenler 27 Eylül 2019 tarihi saat 17.00’a kadar pa.edu.tr adresi üzerinden başvurularını yapacaktır. PAEM 2000 komiser yardımcısı alımı başvuruları alınmaya başlandı.

POMEM kontenjanına şehit ve vazife malullerinin eş ve çocukları dahil değildir. Bu kişiler haricinde 500 kadın PÖH alımı yapılacaktır. Şehit ve vazife malulleri başvurularını yaparken başvuru ekranında ‘emniyet teşkilatı personeli şehit ve vazife malulü olanların eş ve çocukları kontenjanından başvuru yapabilirsiniz’ ibaresini görmelidir. Aksi takdirde u haklarını kullanmış olmayacaklardır. Bu ibareyi göremiyorlarsa şehir veya vazife malullük belgesi, dilekçe ve kimlik fotokopisini PMYO ve POMEM şube müdürlüklerine faks çekmelidir. Bu sorunu çözdükten sonra başvurularını yapmalıdırlar.

Başvurusu kabul edilen adayların sınav yeri tercihi ikametlerine göre belirlenecektir. Başvurusunu tamamladıktan sonra kimlik bilgileri değişen adaylar, dilekçe ile bu durumu Polis Akademisi Başkanlığına gönderecektir. Değişikliği ispatlayan resmi belgeler de dilekçeye eklenmelidir.

Ücret Nasıl Ödenir?

İnternet üzerinden ön başvuruyu tamamlayan adaylar 130 TL ücret ödeyecektir. Ücret ödeme tarihleri ile ön başvuru tarihleri aynıdır. 27 Eylül 2019 tarihi saat 17.00’a kadar ücretler ödenmelidir. Ödemeler yalnızca Halkbank şubeleri ve ATM’leri üzerinden yapılacaktır. Halkbank internet bankacılığı uygulamasından dahi ödeme yapılamayacaktır.

Başvuru evrakları arasında dekont istendiğinden mutlaka dekont alınarak saklanmalıdır. Şehit ve vazife malullerinin eş ve çocukları bu ücreti ödemeyecektir. Ödenen ücretler hiçbir şartla iade edilmeyecektir.

Başvurusu kabul edilen adaylar için sınava ilişkin bilgiler Polis Akademisi Başkanlığı tarafından ilan edilecektir. Sınavda başarılı olan adaylar ön sağlık kontrolü, fiziki yeterlilik sınavı ve mülakattan geçirilecektir.

İlgili Haberler

Kaynak:isilanlarikariyer.com

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
4 Yorum