27. Dönem POMEM FYP Nasıl Olacak? Kadın Erkek Parkur Talimatı

27. Dönem POMEM FYP Nasıl Olacak? Kadın Erkek Parkur Talimatı

8000 polis memuru alımı kapsamında 15 Şubat 2021'de başlayacak olan 27. dönem POMEM için ön sağlık kontrolleri sonrasında adaylar için ilk aşamaya geçilecek. Peki 8 bin polis alımı için kadın ve erkek adayların FYP fiziki yeterlilik parkuru nasıl olacak.

Polis Akademisi Başkanlığı PA tarafından geçtiğimiz gün açıklanan 27. dönem POMEM 8 bin polis alımı kapsamında ilk aşamaya geçiliyor. Adaylar için sınav tarihleri ve ön sağlık kontrollerine dair detaylar açıklandı. 15 Şubat 2021 Pazartesi günü itibarıyla başlıyor. Ardından FYP fiziki yeterlilik parkuru başlayacak.

Kadın - Erkek Fiziki Yeterlilik Parkuru Nasıl Olacak?

8 bin polis memuru öğrenci adayları FYP kapsamında Parkur talimatı çerçevesinde sınavlara katılacak. Sınav aşamasının ilki olan fiziki yeterliliklerinin ölçüleceği parkurlarda kadın ve erkek adaylar ayrı ayrı aşamalardan geçecek.

Daha önceki POMEM alımlarında yer alan fiziki yeterlilik sınavları ile aynı şekilde olacak PARKUR talimatlarını örnek olması açısından sınavlar öncesi sizlerle paylaşıyoruz. 27. Dönem POMEM’de de benzer şekilde parkur sınavı yapılacaktır.

23, 24. ve 26. Dönem POMEM Polis Alımları

23. 24. ve 26. Dönem polis alımları kapsamında toplam 13 bin kontenjan bulunuyordu. Bu kapsamda her iki başvuru için de kadın ve erkek adaylar FYP Fiziki Yeterlilik Parkurlarında mücadele etti. Kontenjanlar şu şekildeydi:

23. Dönem olarak Polis Meslek Eğitim Merkezlerine lisans mezunu (7.200) erkek, (800) kadın, önlisans mezunu (1.800) erkek, (200) kadın aday olmak üzere toplam (10.000) aday asıl olarak alındı.

24. Dönem olarak Polis Meslek Eğitim Merkezlerine lisans mezunu (2.500) ve önlisans mezunu (500) KADIN aday asıl olarak alındı.

26. Dönem olarak Polis Meslek Eğitim Merkezlerine lisans mezunu (5.040) erkek, (560) kadın, önlisans mezunu (1.260) erkek, (140) kadın aday olmak üzere toplam (7.000) aday asıl olarak alındı.

27. Dönem POMEM için değişiklik olacak mı? 23 ve 24'ten sonra 26'da değişiklik yapılmıştı. Aşağıdaki bağlantılardan tüm detayları bulabilir ve 27. döneme ışık olması açısından detayları inceleyebilirsiniz.

Parkur Talimatları

23. dönemde kadın ve erkek polis adayları için parkur talimatlarında farklılıklar belirtilirken, 24. Dönemde sadece kadın polis alımı yapıldığı için bu kapsamda parkur özel olarak yayımlanmıştı. Aşağıdaki resimlerden ve parkur talimatı bağlantılarından her iki FYP “PARKUR TALİMATI” tüm detaylarına ulaşabilir ve 27. Dönem Fiziki Yeterlilik Sınavı öncesinde kontrol etmiş olursunuz.

Kaynak:isilanlarikariyer.com

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
5 Yorum