27 Kamu Personeli Alımı KPSS 60 Puanla Adalet Bakanlığı Alacak

27 Kamu Personeli Alımı KPSS 60 Puanla Adalet Bakanlığı Alacak

3 Temmuz 2019 Resmi Gazete ilanı ile 17 kamu personeli alımı Adalet Bakanlığı tarafından KPSS 60 puanla yapılacağı yayımlandı. Başvuru başlama tarihi 5 Temmuz 2019 olarak ilan edildi.

27 Kamu personeli alımı 3 Temmuz 2019 tarihli Resmi Gazete yayını ile Adalet Bakanlığı KPSS 60 puanla yapacağı ilan edilmiş oldu. Başvuru yapmak isteyen adaylar için tarih 5 Temmuz 2019 da başlayıp 19 Temmuz 2019 tarihinde sona erecektir.

10 kişi kamu Mütercim alımı 7 kişi İngilizce, 2 kişi Fransızca, 1 kişi Arapça bilen sözleşmeli mütercim alımı yapılacak.

Adayların; Mütercim-Tercümanlık veya Çeviri bilim lisans programından mezun olması,
Son beş yıl içerisinde Ölçme Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) tarafından yapılan yabancı dil sınavının (YDS) İngilizce, Arapça veya Fransızca bölümlerinin en az birinden (A) düzeyinde puana veya son iki yıl içerisinde alınan dil yeterliliği bakımından ÖSYM tarafından denkliği kabul edilen uluslar arası geçerliliği bulunan başka bir belgeye sahip olması gerekmektedir.

2018 Kamu Personeli Seçme Sınavı (KPSS) KPSSP3 puan türünden ilan edilen pozisyonun 10 katı aday arasına girecek yeterlilikte sınav puanına sahip olması gerekmektedir.

Başvurmak isteyen adaylar 05 Temmuz 2019 tarihinden 19 Temmuz 2019 tarihi mesai saati bitimine kadar Adalet Bakanlığı Personel Genel Müdürlüğü Merkez Teşkilat Şube Müdürlüğü Bakanlıklar/ANKARA adresine şahsen veya posta ile başvurmaları gerekmektedir.

17 kişi Çözümleyici unvanlı kamu alımında alınacak personellerin, 657 deki Devlet Memurları Kanunun 48 inci maddesinde belirtilen şartları taşıması, En az lisans mezunu olması, Güvenlik soruşturması veya arşiv araştırması olumlu olması ve 2018 yılı KPSSP3 puan türünden en az 60 puan almış olması gerekmektedir.

Yabancı Dil Seviye Tesbit Sınavından (YDS) İngilizce dilinden en az (D) düzeyinde puan almış olması, yada YDS dışındaki İngilizce dil sınavlarında YDS (D) düzeyine eşdeğer ÖSYM tarafından belirlenmiş puanları almış olması, Jawa programlama dili ile diğer programlama dillerinden en az iki tanesini bildiğini belgelemesi, En az bir yıl Bilgi İşlem Merkezlerinde Programcı olarak çalışmış olması gerekmektedir. Bu şartları sağlayan adaylar sayfanın sonundaki ilan ayrıntısından özel şartları da öğrenebilir.

Kaynak:isilanlarikariyer.com

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
3 Yorum