3600 Ek Gösterge İçin Soru Önergesi Verildi

3600 Ek Gösterge İçin Soru Önergesi Verildi

Bir süredir memurlarin merakla bekledigi 3600 ek gösterge ile ilgili meclise bir soru önergesi verildi. Merakla beklenen konudaki önergeyi IYI Parti verdi.

İYİ Parti Adana Milletvekili İsmail Koncuk, son dönemde basında oldukça yer alan ve memurlar tarafından da merek edilen “3600 ek gösterge” ile ilgili soru önergesini meclise verdiğini belirtti.

Torba kanun teklifi öncesi hükümetten gelen ilk açıklama ile umutlanan memurlar saatler sonra gelen ikinci açıklamayla ise mutsuz olmuşlardı. Bu durum üzerine hareket eden Adana Milletvekili İsmail Koncuk soru önergesiyle konuyu tekrar gündeme getirdi.

Koncuk, hükümete 3600 ek gösterge ile ilgili sorularını yöneltirken;”24 Haziran seçimleri öncesinde de “Polis, öğretmen, hemşire, din görevlileri ve diğer idarecilerin emeklilik ek göstergelerinin 3 bin 600’e çıkarılacağı” duyurularak söz verilmişti dedi. Sonrasında daikinci 100 günlük eylem planında yalnızca öğretmenlerin dâhil edildiğini söyleyen Kocuk, 3 bin 600 ek gösterge talebi, Meclis takvimi uygun olursa seçimden önce çıkarılabilir dedi ve hükümete seslenerek bunu istediğiniz an genel kurula getirme şansınız var ifadelerinde bulundu. Neden bunu ivedilikle ikinci 100 günlük eylem planında vaat ettiğiniz gibi “öğretmenler” için genel kurula sunmuyorsunuz? diyerek ve polis, öğretmen, hemşire, din görevlileri ve diğer idarecilerin emeklilik ek göstergelerinin 3 bin 600’e çıkarılacağına” dair daha önce söz vermiştiniz diyen vekil; bununla ilgili de bir çalışmanız var mı? dedi ve gerçekten bu konu üzerinde “tüm memurları” kapsayan bir çalışmanız var mı? diyerek soru önergesini takdim etti.

Kaynak:isilanlarikariyer.com

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.