4 Bin ASDEP Personeli Alımı Yapılacak Mı

4 Bin ASDEP Personeli Alımı Yapılacak Mı

Aile Bakanı tarafından 2018 yılında 4 bin ASDEP personeli alınacağı belirtilmişti. Ancak 2018 yılının bitmesine 1,5 ay kalmasına rağmen bu alım yapılmadı.

Gençler Alım Bekliyor

2017 yılı bütçe görüşmeleri gerçekleşirken dönemin Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Betül Sayan Kaya, 2018 yılında 4 bin ASDEP personeli alınacağını belirtmişti. Ancak 2018 yılının bitmesine 1,5 ay kalmasına rağmen halen daha bu alım gerçekleştirilmedi. İşsiz gençlerimiz ise 4 bin kadronun yanmasından ve işsiz kalmaya devam edeceklerinden endişe duyuyorlar ve yetkililere seslerini duyurmaya çalışıyorlar. 

2019 yılı bütçelerinin TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu’nda görüşüldüğü şu sıralarda ise ASDEP personeli alımı hakkında hiçbir açıklama yapılmadı. Komisyon görüşmelerinde söz alan pek çok bakan personel alımlarına değinirken Aile Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk, 4 bin ASDEP personelinden bahsetmedi. Bu durum adayların moralini bozarken alım hakkında yetkililerden açıklama yapmalarını talep ediyorlar.

Bizler de gençlerimizin bu sesine kulak vererek 4 bin ASDEP personeli alımı ilanının yayınlanmasını ve yetkililerden bu konuda açıklama yapılmasını talep ediyoruz. Aksi takdirde gençlerimizin gelecek planları suya düşmekle kalmayacak ASDEP alımları ile hedeflenen başarılara da erişilemeyecek. Bu yüzden de sosyal risk haritası oluşturmak da mümkün olmayacaktır.

Kaynak:isilanlarikariyer.com

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum