50 Bin TOKİ Konut Başvuruları Bugün Başlıyor

50 Bin TOKİ Konut Başvuruları Bugün Başlıyor

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın talimatıyla ve vatandaşların yoğun talebiyle oluşan TOKİ konut satışları için başvurular bugün başlıyor.

Geçtiğimiz günlerde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan açıklamalarıyla ilan edilen ve 50 bin konutluk TOKİ konutunun dahil olduğu projeler kapsamında başvuru yapmak için sıraya giren ve başvuru sürecini merakla takip eden vatandaşlar için 50 bin TOKİ konut başvurularının bugün başlayacağı ilan edildi.

Başvuruları bugün başlayacak olan konut projeleri kapsamında rakamlar ve başvuru detayları da belli olmaya başladı. Projenin detaylarını bizzat Bakan açıkladı. 

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum’un konut projesiyle ilgili olarak yaptığı açıklamalara; projenin yüzde 10' peşinat ile başlanacağını ve alternatif olarak yüzde 12 ile yüzde 15 peşinat fırsatlarının da olduğunu açıkladı.
Ayrıca konut fiyatlarının toplamda 240 aya kadar vadelendirilebileceği de belirtildi. Vatandaşların kira öder gibi ödeyecekleri ev fiyatlarında, 2+1 konutlar için 388 liradan başlayan taksitlerin olduğu ve bu rakamın her ilde sahip olduğu konuma göre değişiklik göstereceği ifade edildi.

Başvurular 19 Nisan’a kadar Halk Bankası ve Ziraat Bankası’ndan yapılabilecek.

Başvuru yapılabilmesi için aranan şartlar ise şu şekilde:

Başvuran adayın T.C. vatandaşı olması gerekmektedir. Ayrıca; Şehit aileleri, pozitif ayrımcılığa tabi tutulanların 3 yıl ikameti olması gerekiyorken, diğer vatandaşların projenin bulunduğu il/ilçe sınırları içinde en az 1 yıl kalma şartı ile ikamet ediyor olması gerekmektedir ve projenin bulunduğu il nüfusuna kayıtlı olması şarttır.
Daha önce TOKİ ile herhangi bir alışverişi veya kredi kullanımı olmaması gerekmektedir. Her hagi bir mülkü bulunmayan vatandaşlar ve aylık hane gelirleri 4500 tl yi aşmıyor olanlar, 19 Nisan’a kadar Halk ve Ziraat Bankalarından başvuru yapabileceklerdir.

İlgili Haberler

Kaynak:isilanlarikariyer.com

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.