Adalet Bakanlığı 15 Alanda Mülakatsız İlkokul Mezunu Tercüman Alımı

Adalet Bakanlığı 15 Alanda Mülakatsız İlkokul Mezunu Tercüman Alımı

Adalet Bakanlığı 15 farklı dilde tercüman alımı yapacak. Tercüman alımı başvuru şartları nelerdir? Adalet Bakanlığı tercüman alımı başvuru tarihleri, Başsavcılık tercüman alım ilanları, Adalet Bakanlığı güncel tercüman alımı yapacak.

Adalet Bakanlığı tercüman alımı yapacağını duyurdu. 15 farklı dilde tercüman alımı yapılacak. Tercüman alımı başvuru şartları belli oldu.

Adalet Bakanlığınca Eskişehir Adliyesi'nde görevlendirilmek üzere tercüman alımı yapılacağı duyuruldu. Alımı yapılacak tercümanlar 2020 yılına ait Eskişehir Merkez ve İlçe Cumhuriyet Başsavcılıkları ve Ceza Mahkemelerinde tercümanlık yapacaklardır.

Tercüman alımı 15 farklı dilde yapılacak.  İngilizce, Fransızca, Almanca, Arapça, İtalyanca, Rusça, Farsça, Azerice, Kürtçe, Flemenkçe, Peştuca, Bulgarca, Danca, Osmanlıca dillerinde alınacak tercümanlar aynı zamanda sağır ve dilsizler için işaret dilinde tercümanlık da yapacaklar.

En az ilkokul mezunlarının başvuracağı ilana 18 yaşını dolduran adaylar başvurabileceklerdir. Alım şartlarından bir diğeri ise adayın komisyonun bağlı bulunduğu il çevresinde oturması veya bir meslekî faaliyeti icra etmesi gerekmektedir. Ayrıca yayımlanan ilanda sözlü sınav/mülakatla ilgili herhangi bir şart bulunmamaktadır. 

Başvuru yapacak aday eğer başka bir komisyonun listesinde kayıtlı ise başvurusu değerlendirilmeyecektir.

BAŞVURULAR NASIL YAPILACAK?

Alım duyurusu yayımlandıktan sonra başvuruların nasıl yapılacağı da merak edilmeye başlandı. 15 farklı alanda tercüman alımı ilanına başvurmak isteyen adaylar 31/10/2019 tarihine kadar Komisyona veya buralara gönderilmek üzere mahallî Cumhuriyet Başsavcılıklarına bir dilekçeyle şahsen başvuracaklardır.

Şahsen başvurudan sonra prosedür şu şekilde işlemektedir. Mahallî Cumhuriyet Başsavcılıklarına verilen belgeler UYAP üzerinden ilgili Komisyona gönderilecek. Belgelerin asılları veya mahallî Cumhuriyet Başsavcılıklarınca tasdik edilen örnekleri ayrıca ilgili komisyona ulaştırılacak. Sonraki aşama ise dilekçelerin değerlendirmeye alınmasıdır.

Başvurusu olumlu değerlendirilen adayların isimlerinin bulunduğu liste en az yedi gün süre ile adliyeye asılır ve elektronik ortamda ilân edilir. Listede ismi yazan aday 20/12/2019 Cuma günü saat 09.00'da Adliye binası konferans salonunda yemin ederek görevine başlar.

Kaynak:isilanlarikariyer.com

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum