Adalet Bakanlığı Avukat Hizmetli Psikolog İstatistikçi

Adalet Bakanlığı Avukat Hizmetli Psikolog İstatistikçi

Adalet Bakanlığı tarafından yayınlanan personel alımı ilanında çeşitli kadrolarda görevlendirmek üzere personel alımı yapılacağı açıklandı.

Adalet Bakanlığı yayınladığı personel alımı ilanında; avukat, hizmetli, psikolog, istatistikçi ve sosyal çalışmacı kadrolarında istihdam etmek üzere toplamda 276 personel alımı yapacağını açıkladı.

Başvuru yapmak isteyen adayların 5 Temmuz – 19 Temmuz 2019 tarihleri arasında Adalet Bakanlığı Personel Genel Müdürlüğü Merkez Teşkilat Şube Müdürlüğü’ne şahsen veya posta yoluyla başvuru yapmaları gerekmektedir.

Adaylarda aranan genel şartlar arasında; Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmak, en az 18 yaşında olmak, görevini devamlı yapmasına engel herhangi bir sağlık problemi bulunmamak, kamu haklarından mahrum olmamak, güvenlik soruşturması olumlu olmak, ilgili Kamu Personeli Seçme Sınavı puan türünden en az 70 puan almış olmak yer almaktadır.

Avukat alımı için adayların hukuk fakültesinden mezun olması ve son başvuru tarihi itibariyle avukatlık ruhsatına sahip olması, hizmetli alımı için en az lise mezunu olması, psikolog alımı için dört yıllık eğitim veren üniversitelerin psikoloji bölümünden mezun olması, sosyal çalışmacı alımı için sosyal hizmet veya sosyal hizmetler lisans bölümlerinden mezun olması, istatistikçi alımı için dört yıllık eğitim veren üniversitelerin istatistik bölümünden mezun olması gerekmektedir.

Medeni durumu bekar olarak hesaplanan maaşlar şu şekilde hesaplanmıştır: Hizmetli net maaşı 2,950.20 TL, istatistikçi net maaşı 3,998.69 TL, sosyal çalışmacı ve psikolog net maaşı 3,884.16 TL ve avukat net maaşı 4.961 TL olarak belirtilmiştir.

Kaynak:isilanlarikariyer.com

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
3 Yorum