Adalet Bakanlığı GYS ve UD Sınav Duyurusu

Adalet Bakanlığı GYS ve UD Sınav Duyurusu

MEB, Adalet Bakanlığı merkez ve taşra teşkilatında görev yapan personele yönelik görevde yükselme ve unvan değişikliği sınavı duyurusu yaptı.

Milli Eğitim Bakanlığı “MEB” tarafından Adalet Bakanlığı merkez ve taşra teşkilatında görev yapan personele yönelik görevde yükselme “GYS” ve unvan değişikliği “UD” sınavı duyurusu yapıldı.

Görevde Yükselme ve Unvan Değişikliği Sınav Süreci

Adalet Bakanlığı Merkez ve Taşra teşkilatında görev yapan personele yönelik görevde yükselme ve unvan değişikliği sınavı 5 Aralık 2020 Cumartesi günü aynı gün içerisinde gerçekleştirilecek. Unvan değişikliği sınavı saat:10.00’da yapılacakken, görevde yükselme sınavı saat:14.00’te yapılacak.

Sınav Başvuru Belgeleri

5 Eylül 2020 tarihinde yapılmış olan sınavlara temaslı oldukları için karantinaya alınan adayların hak kayıplarının önlenmesi amacıyla yapılacak olan eşdeğer sınavlara Adalet Bakanlığınca yapılacak inceleme sonucunda sağlık raporları doğrultusunda tespit edilecek olan adaylar katılacağı belirtildi. Sınav giriş belgeleri MEB’de 30 Kasım’da yayımlanacak.

Adalet Bakanlığı Sınavları Uygulaması

Adaylar, sınav giriş belgesi ve üzerinde T.C. kimlik numarası bulunan geçerli kimlik belgelerinden birisi (Nüfus Cüzdanı, T.C. Kimlik Kartı, Sürücü Belgesi ve geçerliliği devam eden Pasaport) ile sınava gireceklerdir. Sınav giriş belgesi ile geçerli kimlik belgesi yanında olmayan adaylar sınava alınmayacaktır.

Sınav Süreleri

Adalet Bakanlığı Görevde Yükselme Sınavı 100 soru ve 120 dakika, Unvan Değişikliği Sınavı 80 soru ve 100 dakika olarak gerçekleştirilecektir. Sınavlarda çoktan seçmeli 5 seçenekli testlerden oluşan soru kitapçığı kullanılacaktır.

Kaynak:isilanlarikariyer.com

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.