Adalet Bakanlığı Kamu Personeli Olmak İsteyenler İçin İlana Çıktı

Adalet Bakanlığı Kamu Personeli Olmak İsteyenler İçin İlana Çıktı

Adalet Bakanlığı kamu personeli olmak isteyen adaylar için ilana çıktı. Bakanlık kamu personeli olmak isteyen adayların nasıl bir yol ile Adalet Bakanlığında kamu personeli olunur ilan yayınladı.

Adalet Bakanlığı yapacağı bir sınav ile kamu personeli olmanın  önünü açarak kendi bünyesinde kamu personeli olmalarını sağlamaktadır. Bu kapsamda yayınlanan ilan ile Adalet Komisyonu Başkanlığında görevlendirilmek üzere kamu personeli alımı bulunmaktadır.

Adaylar en az ilköğretim mezunu adaylar arasından alınacak başvurularda önemli olan kısmı dil bilmesi olarak ilan edilmiştir. Başvuru tarihi itibari ile 18 yaşından gün almış olması gerekmektedir.

Bu dillerden 1 tanesini bilmeniz gerekmektedir. Afganca, Almanca, Arapça, Arnavutça, Azerice, Boşnakça, Bulgarca, Burma (Myanmar Urdu), Çeçence,Danca, Ermenice, Dari Dili, Estonca İşaret Dili, Farsça, Fince, Flemenkçe, Fransızca, Gürcüce, Hırvatça, Hintçe, Hollandaca, İbranice, İngilizce, İspanyolca, İsveççe, İşaret Dili, İtalyanca, Japonca, Kanada Dili, Karadağca, Kazakça, Kırgızca, Korece, Kürtçe (Farklı Lehçeleriyle), Leh dili, Makedonca, Malayca, Moğolca, Moldovca, Nijerya Dili, Norveçce, Osmanlıca, Özbekçe, Portekizce, Romence, Ruanda Dili, Rumca, Rusça, Sırpça, Soranice, Tanzanya Dili, Tacikçe, Türki Cumhuriyetleri Dilleri, Türkmence, Ukraynaca, Urbanca (Yurba), Urduca, Uygurca, Yunanca ve diğer tüm diller.

Kamu personeli alımı tercüman olarak görev yapmak isteyenler 01 Ekim– 31 Ekim 2018 tarihleri arasında mesai saatleri içerisinde İstanbul Adli Yargı İlk Derece Mahkemesi Adalet Komisyonu Başkanlığına ilandaki başvuru formu ve dil beyanı formlarını doldurduktan sonra bu ve diğer istenen belgelerle birlikte şahsen başvurmaları veya mahalli Cumhuriyet Başsavcılıkları aracı kılınmak suretiyle burada belgelerin asılları gösterilip onaylattırılarak mahalli Cumhuriyet Başsavcılıkları vasıtasıyla APS ile mesai saatleri içerisinde İstanbul Adalet Komisyonu Başkanlığına gönderilmesi gerekmektedir. 31 Ekim 2018 tarihinden sonra yapılan başvurular değerlendirmeye alınmaz. İstanbul Adliyesi Resmi Sitesinde (www.istanbul.adalet.gov.tr) bulunan tercümanlık başvuru formu bulunmaktadır.

 

Kaynak:isilanlarikariyer.com

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
10 Yorum