Adaylar 7 Bin Bekçi Alımı İlanını Bekliyor

Adaylar 7 Bin Bekçi Alımı İlanını Bekliyor

29 Nisan 2017 tarihinde yayınlanan 690 sayılı Kanun Hükmünde Kararname ile 7000 bekçi alımı için kadro verilmişti. İstanbul ili 700 bekçi alımını daha önce gerçekleştirmişti. Bu kapsamda adaylar diğer illerin alımları yapmaya ne zaman başlayacağını merak

29 Nisan 2017 tarihinde yayınlanmış olan 690 sayılı Kanun Hükmünde Kararname ile 7000 bekçi alımı için kadro verilmişti.

Kanun Hükmünde Kararnamenin yayınlanmasının üzerinden tam 2 ay geçti. Fakat İstanbul dışında diğer iller bekçi alımı için herhangi bir ilan yayınlamadı.

Daha önce İstanbul ili 700 bekçi alımı için ilan yayınlamıştı. İstanbul ilinde yayınlanan ilan şartlarının diğer illerde yayınlanması beklenen ilanlar için de aynı olması beklenmektedir. İşte İstanbul 700 bekçi alımı için adaylarda aranan şartlar:

Adaylarda Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmak, lise ve dengi okul mezunu olmak, ikametgah şartı, askerliğini tamamlamış olmak ve başvuru tarihi itibariyle 30 yaşını geçmemiş olmak, güvenlik soruşturmasının olumlu çıkması, en az 1.67 m boyunda olmak ve bekçilik görevini yapmasına engel olacak bir sağlık sorununa sahip olmaması gerekmektedir.

Diğer illerin ilan şartlarının da bu şekilde olması beklenmektedir. Adana, Ankara, Antalya, Gaziantep ve Mersin başta olmak üzere bekçi alımı yapacak valiliklerin de iş arayan vatandaşların mağdur olmaması amacıyla en erken sürede başvuruları başlatması gerekmektedir.

Konu ile ilgili şu aşamada herhangi bir resmi açıklama gelmemiştir. Adayların mağduriyetinin giderilmesi için bekçi alımının en kısa sürede başlaması gerekmektedir.

Kaynak:isilanlarikariyer.com

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.