Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı Uzman Yardımcısı Şartları Nelerdir

Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı Uzman Yardımcısı Şartları Nelerdir

Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığında görevlendirilen Uzman Yardımcısı unvanı ile hizmet verecek olan personelin görevleri nelerdir? AFAD Uzman Yardımcısı başvuru şartları nelerdir? Uzman Yardımcısı nasıl olunur? Gelen sorular üzerine hazırlanan cevap

Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD) tarafından hazırlanan ve belirli dönemlerde istihdam ilanına çıkılan görevlerden bir tanesi Uzman Yardımcılığıdır. Peki AFAD Uzman Yardımcısı olabilmek için başvuru şartları nelerdir? 

Öncelikli olarak Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı, yani toplum içerisinde yaygın olarak bilindiği üzere AFAD’ın görev ve hizmet tanımının bilinmesi gerekmektedir. AFAD en kısa ifade ile öncelikli olarak Türkiye genelinde yaşanan doğal afetlerden sonra gerekli ilk müdahale ve çalışmaları yapan kurumdur denebilir.

Özellikle acil durum ibaresi ile ulusal bir konu haline gelen vakalarda etkin rol oynayan AFAD için personel alımı süreci gönüllülük esasına dayanan aktif çalışma personelleri ile yüksek nüfusta bir ağ oluşturarak ilerler. 2019 İkinci Açıktan ve Naklen Memur Atama Kontenjanları Belirlendi

Kurum içerisinde yetkili merci ve vasıflı personel olarak çalışan Uzmanların yanı sıra önemli bir mevkii olarak Uzman Yardımcısı unvanı ile personeller kurum bünyesinde daima istihdam edilmektedir.

AFAD Uzman Yardımcısı Görevleri Nelerdir?

Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı olan AFAD’da Uzman Yardımcısı olarak görev alan personellerin asli görevi; afet anları ve sürecinden önce herhangi bir noktada yaşanabilecek acil durum vakalarını öngörerek, fizibilite raporu çıkartmak, bu raporlarda bilirkişi olan Uzmanların destek taleplerine karşılık vermektedir.

AFAD Uzman Yardımcısı Nasıl Olunur?

Öncelikli olarak bürokrasinin ve kamu hizmeti veren kurumların herhangi bir biriminde Uzman Yardımcısı olarak hizmet vermek için bir lisans programı mezuniyeti gerekmektedir. AFAD Uzman Yardımcılığı için  de yayımlanan kamu personel alımı ilanında yer alan lisans bölümlerinden mezuniyet şartı sağlanmış olmalı, belirtilen KPSS, Yabancı Dil gibi özel sınavlardan talep edilen asgari puanın temin edilmiş olması ve bu şartları sağladıktan sonra AFAD’ın yayımladığı kılavuza göre başvuru yapılması gerekmektedir.

AFAD Uzman Yardımcılığı Başvuru Şartları Nelerdir?

Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı’nda Uzman Yardımcısı talebi ile son çıkılan ilanlara bakıldığında; genel olarak başvuru kriterlerinin eğitim odaklı hazırlandığı gözlemlenmektedir. Bu şartlar dahilinde; 

1- Elektronik Mühendisliği, Endüstri Mühendisliği, Elektronik ve Haberleşme Mühendisliği, Harita Mühendisliği, Hukuk, İstatistik, İşletme, Uluslararası İlişkiler, Siyaset Bilimi ve Kamu Yönetimi gibi bölümlerden en az lisans düzeyinde eğitim sahibi olmak.

2- 35 yaşını doldurmamış olmak,

3- Talep edilen sınavlarından en az C seviyesinde puan elde etmiş olmak,

4- Kurum tarafından özellikle aksi belirtilmediği müddetçe KPSS 70 puana sahip olmak,

5- Erkek adaylar için askerlik ile ilişiğin olmaması şartları aranmaktadır.

Son olarak 2016 tarihinde Uzman Yardımcısı alımı yapan ve uzun süredir beklenen istihdam ilanlarında dair bilgi yayımlamayan AFAD’dan kısa süre içerisinde yeni bir personel alımı sürecinin başlatılacağı öngörülmektedir.

Kaynak:isilanlarikariyer.com

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.