AK Partiden Taşeronlar İçin Önemli Ziyaret

AK Partiden Taşeronlar İçin Önemli Ziyaret

AK Parti Mersin Milletvekili Lütfi Elvan, Türk-İş Sendikası’na ziyaret gerçekleştirdi ve taşeron işçilerin sorunlarını dinledi.

Zam Oranı Artırılsın 
Hem AK Parti Mersin Milletvekili hem de ekonomiden sorumlu Genel Başkan Yardımcısı olarak görev yapan Lütfi Elvan Türk-İş Sendikası Genel Başkanı Engün Atalay ile bir araya geldi. Görüşmede taşeron işçilere verilen %4’lük zam konusu gündeme geldi. Bu zam oranının çok düşük olduğu ve enflasyon farkını dahi karşılamadığı ifade edildi.

Bu sebeple zam oranının artırılması talep edildi. Bir diğer gündem maddesini ise kadro alamayan taşeron işçiler oluşturdu. Çeşitli nedenlerden dolayı kadro alamayan bu işçilerin kadroya geçirilmesi konusunda çalışmaların yapılması talep edildi. 

Türk-İş Sendikası tarafından Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a hitaben hazırlanan mektup Lütfi Elvan’a da teslim edildi. İki taraf arasında gerçekleşen bu görüşme hem taşeron işçileri hem de kadro alamayan taşeron işçileri umutlandırdı. Görüşmenin ardından herhangi bir resmi açıklama gelmedi. Ancak birtakım somut adımların atılabileceği tahmin ediliyor. 

Taşeron işçilere 2019 yılı için %4 oranında zam verilmiş ancak bu zam oranı işçilerin maaşlarının asgari ücreti geçmesine yetmediği için ilave zam yapılmıştı. Böylelikle en düşük taşeron işçi maaşı 2.049 liraya çıkarılmıştı. Bu maaşlara aile ve çocuk yardımı dahil edilmezken yıllık olarak verilen 52 günlük tediye de dahil edilmemiştir. Bunlarla birlikte maaşlar bir miktar daha artmaktadır.

Kaynak:isilanlarikariyer.com

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
7 Yorum