Ankara BB KPSS 55 ve 60 puanla 300 itfaiyeci alıyor

Ankara BB KPSS 55 ve 60 puanla 300 itfaiyeci alıyor

Ankara Büyükşehir Belediyesi tarafından 300 kişilik kontenjan ile İtfaiye Eri alımı yapılacağı ilan edildi. 6 Mart 2020 resmi gazetesinde yayımlanan kamu personeli alımı ilanına göre KPSS 55-60 puanlar ile ortaöğretim ve önlisans mezunu adaylar tercih edi

Binlerce itfaiyeci adayının beklediği geniş kapsamlı istihdam ilanları dahilinde Ankara Büyükşehir Belediyesi tarafından 300 kişilik kontenjana sahip bir yeni ilan yayımlandı. Lise ve önlisans mezunu adaylar için KPSS 55 ve KPSS 60 puan sahip olan adayların başvuruları kabul edilecektir. Samsun Belediyesi KPSS 70 ile 134 memur alımı ilanı yayımlandı

Ankara BB İtfaiyeci Eri Başvuru Şartları

Ankara Büyükşehir Belediyesi 300 İtfaiye Eri alımı için iki farklı nitelikte duyuru yapıldı. 100 kişilik kontenjan ile yapılacak olan alımlar için KPSS P94 puan türünden en az 55 puan talep edilirken; adayların ortaöğretim kurumlarının İtfaiyecilik ve Yangın Güvenliği Alanı ve Dallarının birinden mezun olmaları ve en az B sınıfı sürücü belgesine sahip olmak şartlarını sağlamaları gerektiği açıklandı.

200 kişilik İtfaiye Eri alımı için ise KPSS P93 puan türünden en az 60 puan talep edilirken; adayların İtfaiyecilik ve Yangın Güvenliği veya Sivil Savunma ve İtfaiyecilik önlisans programlarının birinden mezun olmaları ve en az C Sınıfı sürücü belgesi sahibi olmaları talep edildi.

Genel Başvuru Şartları için ise her adayın; erkeklerde en az 1.67 metre, kadınlarda en az 1.60 metre boyunda olmak ve boyun 1 metreden fazla olan kısmı ile kilosu arasında artı eksi 10 kilogramdan fazla fark olmaması ve sınavın yapıldığı tarihte 30 yaşını doldurmamış olmak, şartlarına uymak zorunda olduğu açıklandı.

Başvuru Süreci

300 İtfaiye Eri başvuruları için 30 Mart – 4 Nisan 2020 tarihleri arasında yayımlanan güncel  belirtilen belgeler ile birlikte sağlık personeli gözetiminde boy ve kilo ölçümü yapmak üzere; Ankara Büyükşehir Belediye Başkanlığı İtfaiye Dairesi Başkanlığı Zübeyde Hanım Mahallesi Turgut Özal 2 Bulvarı No:9, 06070 İskitler Altındağ/Ankara adresine şahsen başvuru yapmaları gerektiği açıklandı.

Başvuru yapan adaylar 13-17 Nisan 2020 tarihleri arasında sözlü ve uygulamalı sınava tabi tutulacaktır.

 

Kaynak:isilanlarikariyer.com

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
3 Yorum