AÖF Harç Konusunda Kritik Açıklama Yaptı

AÖF Harç Konusunda Kritik Açıklama Yaptı

Birçok öğrencinin örgün eğitim niteliklerine uygun olarak eğitim almaya devam ettikleri açıköğretim fakülteleri kapsamında yeni bir düzenleme yapıldı. Yapılan düzenleme ile harçlar konusunda değişiklikler ilan edildi.

Üniversitelere alternatif olarak kurulmuş olmasına rağmen günümüz gidişatında üniversite statüsünde ve kaynak olarak kabul edilen ve Anadolu Üniversitesine bağlı olarak faaliyetlerini yürüten açıköğretim fakültesi birimlerinden harç konusunda açıklama yapıldı.

Yapılan açıklamaya göre değişmesi öngörülen değişiklik harç konuları kapsamında yapıldı. AÖF'de harçsız eğitimin kapsamının genişletildiğinin bildirildiği açıklamayı Rektör Prof. Dr. Şafak Ertan Çomaklı bizzat yaptı.
Yapılan açıklama şu şekilde;

Anadolu Üniversitesi Açıköğretim Sistemi'nde yer alan harçsız öğrenim imkanının belirlediği sınırlara yapılan düzenleme ile şehit ve gazilerin anne-babalarının da yararlanacağı şekilde değiştirilmiştir, ifadeleri yer aldı.

Açıköğretim Sistemi'nde eğitim ve öğretim giderleri vardır, şehit çocukları söz konusu olduğunda ise bahsi geçen giderler ödenmeden eğitim sağlanmaktaydı. Harç konusunun bu maddesinin kapsamını şehit ve gazilerin anne ve babalarına da sağlamak amacıyla değişiklik yapılmıştır, diyen Rektör Prof. Dr. Şafak Ertan Çomaklı, açıklamalarına bu cümlelerle son verdi.

İlgili Haberler

Kaynak:isilanlarikariyer.com

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.