AYM'den KPSS'siz Özel Harekat Polisi Alımı Kararı

AYM'den KPSS'siz Özel Harekat Polisi Alımı Kararı

Anayasa Mahkemesi, son dakikada yeni bir kararı kamuoyuna duyurdu. AYM, özel harekata alınacak polislere uygulanan KPSS şartının kaldırılmasının anayasaya aykırı olmadığını karara bağladı. Özel harekata KPSS'siz alımların geçerli olacak.

Anayasa Mahkemesi üyeleri 2016 yılında yapılan düzenlemeyle ilgili hukuksal süreçleri karara bağladı. Böylelikle özel harekata KPSS şartı aranmadan polis alınmasının Anayasaya aykırı olmadığı ifade edildi. 

2016 yılında 28 yaşından gün almayan, en az lise mezunu aday Kamu Personel Seçme Sınavı şartı aranmaksızın özel harekat polisi olarak istihdam edilmesinin önü açılmış tek şartın fiziki yeterlilik ve mülakat sınavlarını başarıyla geçmek olduğunu düzenlemişti.

AYM, yönetmelik ve kanunları anayasaya uygunluğunu denetleyen en üst mercideki kurum olduğu için 2016 düzenlemesinin hukuka uygun olmadığını savunan kesimlerce AYM'ye iptal davası açılmıştı.

AYM düzenlemeyi kamu yararı dışında belli bireylerin ya da grupların çıkarları gözetilerek çıkarılması hususunda denetledi. Yapılan ve alınan görüşler neticesinde KPSS şartının kaldırılmasının kamu yararı amacı dışında bir amaçla getirilemeyeceği ifade edildi.

Mahkeme yayımladığı karar metninde "Alıma başvuran kişilerin de bilgi ve liyakatlerinin kuralın öngördüğü fiziki yeterlilik ve mülakat sınavlarıyla değerlendirilmesinin mümkün kılındığı gözetildiğinde kuralın keyfi tercih ve uygulamalara yol açtığı söylenemez. " ifadesine yer verdi.

Kaynak:isilanlarikariyer.com

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
22 Yorum