Bakan Açıkladı 56 Bin Personel Alınacak

Bakan Açıkladı 56 Bin Personel Alınacak

Sağlık Bakanı Ahmet Demircan Meclis’te yaptığı konuşma sırasında Bakanlık bünyesine 2018 yılında ne kadar personel alımı yapılacağını bizzat açıkladı.

Böylelikle atama bekleyen adaylar büyük bir mutluluk yaşadı. Zira rekor düzeyde bir atama gerçekleşmesi söz konusu olacak. İşte Bakan Demircan’ın yaptığı açıklamaların detayları sizler için yazımızda sunulmuştur. 

56 Bin Personel Alımı

Bakan Demircan 2018 personel alımı için Sağlık Bakanlığı atamaları konusunda Meclis’te yaptığı konuşma sırasında toplam 56 bin personel alımı yapılacağını duyurdu. Bu personellerin 27 bin tanesi ebe, sağlık personeli ve hemşire kadrosundan olacakken, 19 bin personel işçi olarak alınacak ve 10 bin de doktor istihdam edilecek. 

Güvenlik Soruşturması

Bakan Demircan atamalarla ilgili yaptığı konuşmada durumu beklemede olan adaylar hakkında da konuştu. Bu kapsamda henüz atanmayan kişilerin güvenlik soruşturmalarının devam ettiğini bildirdi. Bu soruşturmalar tamamlandığında ise eğer olumlu neticelenir ise atamalarının gerçekleşeceğini ifade etti. 

Ataması yapılmayan adaylara da gerekçelerin belirtildiğini ifade eden Bakan Demircan bu bağlamda kimsenin mağdur edilmediğini dile getirdi. Özellikle mecburi hizmet yükümlülüğü olan doktorlarda bu durumun daha sık bir şekilde karşılaşıldığını da bildirmek gerekir. 

Bakan Demircan’ın yaptığı bu açıklama ile atama bekleyen sağlık personelleri büyük bir sevinç yaşadı. Her geçen gün daha da çok artan sağlık yatırımları neticesinde istihdam alanının da genişlediğini ifade edebiliriz.

Kaynak:isilanlarikariyer.com

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
9 Yorum