Bakan Açıkladı Nisanda Sağlık Personeli Alımı Olacak

Bakan Açıkladı Nisanda Sağlık Personeli Alımı Olacak

Sağlık Bakanı Ahmet Demircan özellikle acil servislerde yaşanan personel eksikliğini Nisan ayında personel alımı yaparak çözeceklerini açıkladı. Sağlık Bakanlığı 2018 yılı için 36 bin sağlık personeli alımı yapacak.

Sağlık Bakanı Mecliste yaptığı konuşmada eczaneler ve hastanelerdeki sıkıntılar ile ilgili konuştu. Bakan eczanelerin ilaç yok haberlerine ve acil servislerdeki yoğunluk konularına değindi.

Bakan, Özellikle Kanser ilaçları Eczanelerin ilaç satışı yapmamalarına değindi. Bu konuda eczaneleri uyaran bakan vatandaş eczaneye gittiğinde ilaç yok deniyorsa biz bunu biliyoruz. Hangi eczanede hangi ecza deposunda hangi ilaç var bunların hepsini biliyoruz. Buna rağmen fiyat artacak diye ilaç yok deniyorsa bu doğru olmaz. Gerekeni yaparız açıklamalarında bulundu.

Bakan Ahmet Demircan Hastanelerdeki Acil Servislerde yaşana yoğunluk için de çalışmalar yapıldığını bunu için akşam polikliniği formülü üzerinde çalıştıklarını belirtti.

Bakan Mevsim nedeniyle acil servislerde yoğunluk var, vatandaş gün içerisinde halledebileceği pek çok sorunu için acil servislere gidiyor. Gündüz işini hallediyor akşam geçerken hastanede işini halletmek istiyor. Bunun önüne geçilemeyeceğini belirten Bakan;

Akşam poliklinikleri formülü üzerinde çalışıyoruz. Acil servislere gelen hastalar için triaj uygulaması var acil beklemeyecek hastalar için kırmızı triaj, bekleyebilir ama müdahale edilmesi gerekir sarı, basit rahatsızlığı olan hastalar yeşil triaj uygulaması yapılıyor.

Bakan bizim derdimiz yeşil triaj olan hastalar. Gündüz 20 poliklinik yerine 15 gündüz polikliniği akşam 5 poliklinik olmak üzere düzenleme yapacaklarını ifade etti.

Bakan ayrıca yaşanan personel eksikliği için Nisan ayında atama yapacaklarını belirtti. sağlık bakanlığı bu yıl için toplam 27 bin sağlık personeli 9 bin hekim ataması öngörülüyor.

Kaynak:isilanlarikariyer.com

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum