Bakan Soylu, 3 Bin Kadın Polis Alımı İçin 21 Bin Kadının

Bakan Soylu, 3 Bin Kadın Polis Alımı İçin 21 Bin Kadının

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, güven masalarında görevlendirilmek üzere 3 bin kadın polis alımı için 21 bin kişinin sınavlara girdiğini söyledi.

Bakan Soylu’nun Açıklamaları
İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, 4 ay önce hizmete giren Of Polis Merkezi Amirliği’ni ziyaret etti. Ziyaretinde personellerin nabzını tutmayı da ihmal etmedi. Polisler ve çarşı mahalle bekçileri ile sohbet etti. Binada incelemeler yaparak, çok amaçlı salonda memurlarla masa tenisi oynadı. Of İlçe Emniyet Müdür Vekili Gürkan Demirkan da Bakan Soylu’yu bilgilendirdi. 

Güven masasında görevli olan bir bayan polis memuru Bakan Soylu’ya güven masalarının faydalı olup olmadığını sordu. Soylu, vatandaşların sorularını yanıtlamak adına faydalı olduğunu söyledi. Böylece vatandaşlar doğru şekilde yönlendirilecektir. 

Şu Anda Sınavlar Devam Ediyor
Bakan Soylu güven masaları konusu açılmışken açıklamalarda da bulundu. Şu anda sınavların devam ettiğini ve 21 bin kadının bu sınavlara girdiğini söyledi. Yapılan alımlar sonucunda 3 bin kadın polis alınacak ve güven masalarında görevlendirilecektir. 

Bakan Soylu’nun Trabzon ziyareti esnaf sohbeti ile devam etti. Trabzon emniyet müdürü, Of kaymakamı ve birkaç kaymakam daha eşlik etti. AK Parti ilçe yetkilileri de soylu ile esnaf ziyareti yaptı. Soylu bir çiftin de nikah şahitliğini yaptı. 

Güven Masaları Nedir?
Şu ana kadar 81 ildeki 700 polis merkezinde güven masası uygulaması başlatıldı. Vatandaşlar ihbar ve şikayetleri ile sorunlarını bu masalara başvurarak dile getirecektir. Vatandaşların polis merkezi amirliklerinde yapacakları işler için yönlendirmeler de burada yapılacak. Böylece vatandaşın uzun prosedürlerle karşı karşıya kalması önlenecek. Kısa sürede ve doğru şekilde vatandaşın işleri halledilecektir. Bu masalar 7 gün 24 saat açık olacak ve her an hizmet sunacaktır.

Güven masalarında kadın polislerin istihdam edilmesi hedefleniyor. Şu ana kadar kurulan masalarda da kadın polisler görevlendirilecektir. Yeni kurulan masalarda görevlendirilmek üzere de yeni alımlar yapılacaktır. Alınacak olan 3 bin kadın polis alımı da buralarda istihdam edilecektir.

3 Bin Kadın Polis Alımı Nasıl Yapılacaktır
Polis Akademisi Başkanlığı tarafından çıkılan ilan ile 2.500 lisans mezunu ve 500 ön lisans mezunu olmak üzere toplamda 3 bin kadın polis alınacaktır. 1 Ocak 2019 tarihinde 30 yaşından gün almamış olan adayların başvuruları kabul edilecektir. 

Adayların KPSS puanları esas alınacaktır. Lisans mezunları 2017 ve 2018 lisans KPSS P3 puanına sahip olmalıdır. Ön lisans mezunları ise KPSS P93 puanına sahip olmalıdır. Bu puan türlerinden 60 ve üzeri puana sahip olan adaylar başvuru yapabilecektir.

İşte bu şartları sağlayan 21 bin kadın aday şu anda fiziki yeterlilik sınavına giriyor. Sağlık kontrolü ve yeterlilik sınavını geçenler sözlü sınava alınacaktır. bu aşamalar sonunda ise 3 bin kadın polis alınacaktır.

Kaynak:isilanlarikariyer.com

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
3 Yorum