Bakanlık Güvenlik Soruşturması İçin Kurumlara Yazı Gönderdi

Bakanlık Güvenlik Soruşturması İçin Kurumlara Yazı Gönderdi

İçişleri Bakanlığı tarafından kurumlara gönderilen resmi yazıda güvenlik soruşturması talep eden kurumların hangi bilgi belgeleri göndermeleri gerektiği açıklandı.

Islak İmzalı Belge Olmayacak
Kurumlar tarafından güvenlik soruşturması talebi yapılırken pek çok bilgi ve belge eksik gönderilmektedir. Bu durum yazışmaların tekrarlanmasına ve doğal olarak da süreçlerin uzamasına neden olmaktadır. İşte bu sorunların önüne geçmek isteyen İçişleri Bakanlığı kurumlara resmi yazı gönderdi.

Resmi yazıda kurumların gönderecekleri formların ıslak imzalı olmaması gerektiği belirtildi. Bunun yanı sıra hakkında güvenlik soruşturması talep edilen kişinin kimlik bilgilerinin ve MERNİS adresinin yer aldığı CD'nin doğru bir şekilde gönderilmesi gerektiği de belirtildi.

Güvenlik soruşturmasının hangi statüdeki personel için istendiği de gönderilen bilgiler içerisinde yer almalıdır. Bu kapsamda yeni başlayan memur, askeri personel, sürekli işçi, KİT personeli, milli güvenlik için birinci dereceden önemli yerler,   yurtdışı görevlendirme gibi durumların tamamı ayrıntılı bir şekilde belirtilmelidir. Verilen bu bilgiler ışığında İçişleri Bakanlığı incelemelerini yapacak ve kurumlara geri dönüş yapacaktır.

Son çıkarılan düzenlemeler ile birlikte arşiv araştırması ve güvenlik soruşturması süreleri bir nebze uzatılmıştı. Ancak bunlar maksimum süreler olduğu için kurumlar ne kadar hızlı olursa o kadar kısa süre içerisinde güvenlik soruşturmaları tamamlanacaktır. Kurumlara gönderilen bu yazı güvenlik soruşturması bekleyen adaylar için de son derece önem arz ediyor.

Kaynak:isilanlarikariyer.com

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.