Başbakanlık Taşeron İşçileri Mağdur Oldu

Başbakanlık Taşeron İşçileri Mağdur Oldu

Başbakanlığın kapatılmasının ardından TBMM’ne aktarılan taşeron işçiler özlük hakları açısından TBMM’ye tabi olamadıkları için mağduriyet yaşamaya devam ediyor.

Soru Önergesi Verildi 
CHP Milletvekili Mahmut Tanal, Meclis Başkanı Binali Yıldırım’a yönelik olarak bir soru önergesi hazırladı. Tanal, Başbakanlık kadrosunda görev yaparken Başbakanlığın kapatılması sonrasında Meclis’e geçirilen taşeron işçilerin özlük haklarının TBMM’ye tabi olmaması yüzünden mağduriyet yaşandığını aktardı. 

Başbakanlık zamanında 4/D kadrosuna aktarılan işçilerin ihale şartnamesinde yer alan maddeler sebebiyle özlük hakları halen daha TBMM’ye tabi olamadı. Bu ise maaş farklılıklarının oluşmasına neden olmaktadır. Maaşlara uygulanan zam yüzdelerinin de birbirinden farklı olması bu farkın derinleşmesine neden olmaktadır. 

Taşeron işçilerinin kadroya geçirilmiş olmalarına rağmen halen daha ihaleye tabi olmalarının haksızlık olduğunu belirten Mahmut Tanal, bu konuda açıklama yapılmasını talep etti. Bu sorulara karşın TBMM Başkanı Binali Yıldırım yerine AK Parti TBMM Başkanvekili olarak görev yapan Mustafa Şentop’tan cevap geldi. Ancak verilen bu cevap CHP’li milletvekilini tatmin etmedi. Başbakanlık’tan geçmiş olmalar nedeniyle dezavantajlı durumda olan bu işçilerin biran evvel haklarının iade edilmesi Tanal tarafından istendi. 

Bu konuda ilerleyen dönem içerisinde herhangi bir adım atılıp atılmayacağı bilinmiyor. Ancak işçilerin sorunlarının tamamen giderilebilmesi için bu tür ihale ile işçi alımlarının sona ermesi gerekmektedir. Aksi takdirde taşeronun adı gitmiş olsa bile uygulamaları devam edecektir.

Kaynak:isilanlarikariyer.com

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
3 Yorum