Bekçilerin Tayin Hakkı İle İlgili Emniyetten Görüş Yazısı

Bekçilerin Tayin Hakkı İle İlgili Emniyetten Görüş Yazısı

Emniyet Genel Müdürlüğü tarafından illere gönderilen resmi yazıya göre bekçilerin il dışı nakil hakları bulunmuyor. Bekçilik başvurusu yaparken bunlara dikkat etmelisiniz.

Mazeret Tayini Olabilir
Bekçi alımları hatırlanacağı üzere mahalli olarak gerçekleştirilmişti. Öyle ki bunun için ikamet şartı dahi aranmıştı. Ancak bekçiler buna rağmen tayin taleplerinde bulunmaktadır. Taşrada ise bu konuda net bir fikir oluşmadığı için genel müdürlüğün görüşü beklendi. EGM ise 1 Temmuz 2019 tarihinde illere resmi yazı gönderdi. Bu yazıda bekçilerin 772 sayılı Çarşı ve Mahalle Bekçileri Kanunu kapsamında istihdam edildikleri hatırlatıldı. Bu kanuna göre bekçilerin tayin hakları bulunmamaktadır. Görev süreleri boyunca atandıkları il içerisinde çalışmaları gerekmektedir. 

EGM’nin yazısında bekçilerin ancak mazeret tayini ile başka bir ile nakil olabilecekleri de ifade edildi. Bu mazeretlerin ise mücbir sebeplerden kaynaklanması gerekiyor. Aksi takdirde atama yine yapılmayacaktır. Buna örnek olarak sağlık mazeretini ileri sürebiliriz. Eğer kişinin kendisinin ya da bakmakla yükümlü olduğu yakınının hastalığı görev yaptığı şehirde tedavi edilemiyorsa bu durumda başka bir şehre naklinin yapılması mümkün olacaktır. 

Sağlık mazereti gibi mücbir sebeplerden kaynaklı nakil talepleri kurum tarafından değerlendirmeye alınacaktır. Kurum tarafından verilen karar sonrasında kişinin nakil işlemleri başlatılacaktır. Eğer kurum olumsuz görüş verirse bu durumda yargı yolu açılacaktır. İlgili kişinin başvurması halinde yargının vereceği karara uymak zorunlu olacaktır. 

Nasıl Bekçi Olunur?
Bu konu bekçi olan ve olmayı düşünenleri ilgilendirmektedir. Bekçi olmayı düşünenler için kısaca bekçi olma şartlarını da açıklayalım. Bekçilik için 18 yaşını doldurmuş ve askerliğini tamamlamış olmak gereklidir. Bunun yanı sıra KPSS’den de belirlenen puanın üzerinde bir puan almak gereklidir. Bekçilerin başvuracakları yerde belirli bir süre de ikamet etmeleri gerekiyor. Adayın görünürde dövmesinin bulunmaması gerekiyor ve boy kitle endeksinde belirlenen aralıklarda yer almak gerekiyor. Ölçümler sınav komisyonu tarafından yapılıyor.

Tüm aşamaları başarılı bir şekilde geçen adaylar güvenlik soruşturmasına tabi tutulacaklardır. Soruşturma sonucu olumlu olan adayların atamaları yapılacaktır. Bekçi alımları bekçilik başvurusu Polis Akademisi Başkanlığı tarafından yürütülmektedir. Dolayısıyla alım yapılması halinde duyurular ve başvurular buradan yapılacaktır. 

Bekçiler kadrolu devlet memuru olarak istihdam edilmektedirler. Dolayısıyla arkalarında 657 güvencesi bulunuyor. Kişilerin kendi memleketlerinde çalışacak olması da büyük avantajlardan birisidir. Dolayısıyla çok sayıda genç bu fırsat için can atmaktadır. 

Bekçi maaşları da tatmin edici bir seviyede olduğu için iş sahibi gençler bile başvuru yapıyor. Her ne kadar gece mesaisi olsa da dinlenme süreleri yeterli seviyededir.Asayiş noktasında da büyük başarılara imza atan bekçiler mesleki tatmini de elde edebilirler. Böylelikle geleceğe daha büyük bir umutla bakmak mümkün olacaktır. Bekçi alımları ile ilgili olarak herhangi bir duyuru yayınlanması ya da İçişleri Bakanı’nın açıklama yapması halinde sitemizden gelişmeleri takip edebilirsiniz.

Kaynak:isilanlarikariyer.com

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
19 Yorum