Bekçilik Sınavı, Soruları ve Puanlama Sistemi! KPSS Olmadan Başvuru

Bekçilik Sınavı, Soruları ve Puanlama Sistemi! KPSS Olmadan Başvuru

Bekçilik için bir çok aday kendi şehrindeki kadro kontenjanlarına yerleşmek için başvuru yapıp sınava hazırlanıyor. Bekçilik sınavı, soruları ve sonuçlara yansıma puan sistemi nasıl oluyor işte tüm ayrıntılar.

Bekçilik için son yayınlanan Resmi Gazete ile KPSS girmemiş adayların başvurusu alınmasına dair yönetmelik yayınlanmıştır. KPSS’ye girmeyen bir aday bekçi alımına başvuru yapabilecektir. Bekçilik için sınav kaç dakika, ne şekilde yapılacağı, hangi başlıkta sorular sorulacağı ve sınav puanlama sistemini ayrıntılı olarak veriyoruz.

Adaylar yazılı sınava tabi tutularak sözlü sınava hak kazandığı üzere yazılı sınav detaylar şöyle; Çarşı Mahalle bekçiliği yazılı sınavı, test  şeklinde yapılır. Sınavda adaylara beş şıklı, çoktan seçmeli, yüz soru sorulur. Yapılacak sınavda sorulacak soruların ana başlıkları Türkçe, Sosyal Bilgiler, Fen Bilgisi, Hayat Bilgisi, Matematik ve Genel kültür olarak gerçekleşir.

Adaylara yazılı sınavda 100 soru olacak en az 50 tane doğru yapmanız istenecektir. Elli puan alamayan aday elenir ve bekçilik fiziki parkur sınavı ve sözlü mülakata katılamaz. Yazılı sınavda yanlışlar doğruları götürmeyecek ve her soru bir puan olacak.

Bekçi adayı sınava nasıl hazırlanır. Adayların sınava girerken giriş belgesi ile birlikte fotoğraflı ve onaylı özel kimlik belgelerini yanlarında bulundurması gerekmektedir.

Gerekli belgeler dışında yanlarında çanta, saat, kulaklık, kablosuz iletişim sağlayan cihazlar, her türlü elektronik/mekanik cihaz, kağıt, kitap, defter, not vb. dokümanlar, pergel, açıölçer, cetvel vb. araçlar, cep telefonu, bilgisayar, tablet, telsiz, kamera vb. iletişim, depolama, kayıt ve yeri aktarma cihazları, ruhsatlı veya resmi amaçlı olsa bile silah ve silah yerine geçebilecek nesneleri bulundurmaları yasaktır.

Sınava gelirken yanlarında kurşun kalem, silgi kalemtıraş, vb. bulundurmaları gerekir. Adaylara ayrıca kurşun kalem, silgi kalemtıraş verilmeyecektir.

Sınav yerleri, tarihi ve saati yayınlanınca sitemiz üzeriden yayınlanacaktır.

İlgili Haberler

Kaynak:isilanlarikariyer.com

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
11 Yorum