Beko EYT Maliyetini Açıkladı

Beko EYT Maliyetini Açıkladı

Eski sendika başkanı ve hali hazırda CHP İzmir Milletvekili olan Kani Beko, çıkarılacak EYT düzenlemesinin maliyetini açıkladı.

Lütuf Değil Kazanılmış Hak
Eskiden sendika başkanlığı yapmış olan CHP İzmir Milletvekili Emeklilikte Yaşa Takılanlar ile ilgili yapılacak düzenlemenin maliyetlerini açıkladı. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın açıkladığı gibi 750 milyar olmadığını 700 bin kişinin emekli edilmesi durumunda yıllık maliyetin 10 milyar olacağını belirtti. Beko, EYT’lilerin istediklerinin bir lütuf olmadığını da dile getirdi. Hakkı olan emekliliği isteyenlere bu hakkının verilmesi gerektiğini de ekledi. 

Kıdem Tazminatı Fonu 
Getirilmesi planlanan kıdem tazminatı fonu ile ilgili de açıklamalarda bulunan Beko, buna sendika başkanı olduğu zamandan bu yana karşı olduğunu belirtti. kıdem tazminatının işçilerin vazgeçilmezi olduğunu belirten Beko, bu kırmızı çizginin geçilemeyeceğini belirtti. 20 milyon işçinin bu düzenleme karşısında olması gerektiğini belirten Beko, 3. Havalimanı işçileri ile ilgili de açıklamalarda bulundu. Beko işçilerin daha iyi bir çalışma ortamı ile hak ettikleri ücretin ödenmesini istemelerinin hukuka aykırı olmadığını belirtti. 

Beko, havalimanı işçilerinden kendilerine gönderilen mektuba da değindi. Mektupta işçiler hakarete maruz kaldıklarını ve köle gibi çalıştırıldıklarını kaydetti. Suçlu olmadıklarını belirten işçiler sadece haklarını aradıklarını ifade ettiler. Beko, işçilerle ve sendika temsilcileri ile görüşme halinde olduğunu da kaydetti. Beko, bu işçilerin biran evvel serbest bırakılması gerektiğine inandığını da söyledi.

Kaynak:isilanlarikariyer.com

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
4 Yorum