Belediye Çalışanların Ücretlerini %30 Arttı

Belediye Çalışanların Ücretlerini %30 Arttı

Bandırma Belediyesi Başkanı Dursun Mirza belediye çalışanlarının maaşlarına yapılan %30’luk zam oranını sosyal medya hesabından duyurdu.

En Düşük Maaş 4.100 Lira
Bandırma Belediyesi ile işçi sendikaları arasında imzalanan toplu sözleşme ile birlikte belediye çalışanlarının maaşlarına %30 oranında zam yapıldı. Bu zamlar sonrasında en düşük maaşlı çalışan işçinin maaşı 4.100 liraya çıkacak. Asgari ücrete %26 oranında zam yapılırken Bandırma Belediyesi çalışanlarına %30 oranında zam yaptı. Konu hakkında sosyal medya hesabı üzerinden açıklamalarda bulunan Bandırma Belediyesi Başkanı Dursun Mirza, işçilerin alacakları maaşın analarının ak sütü gibi helal olduğunu ifade etti. 

Mirza, işçilerin kendilerini güvende hissetmeleri için sendikalaşmaları gerektiğine de dikkat çekti. Pek çok işverenin veya kurumun sendikaya karşı mesafeli durmasına rağmen Bandırma Belediyesi’nin teşvik ettiğini de sözlerine ekledi. Enflasyonun %20’nin üzerinde gerçekleştiği bir ortamda işçilerin maaşlarının erimemesi için %30 zam veren Bandırma Belediyesi işçileri oldukça sevindirdi. 

Diğer belediyelerde çalışan işçiler de ücretlerine yüksek miktarda zam yapılmasını talep ediyorlar. Ancak belediyelere göre değişen bir ücret tarifesinin olduğunu da ifade etmek gerekir. Ancak her türlü durumda verilen ücretlerin asgari geçim indirimleri hariç olmak üzere 2.020 lira olması gereklidir. Bu miktarın altında işçi çalıştırmak yasalarımıza aykırıdır. Ancak yılın sonlarına doğru vergi dilimlerinin değişmesi nedeniyle maaşların asgari ücretin altında kalması söz konusu olabilmektedir.

Kaynak:isilanlarikariyer.com

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum